Tăieri masive din sporurile bugetarilor, în bugetul pe anul 2021

0
604
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Cu bugetul aproape gata, premierul Florin Cîțu a informat, în Parlament, că guvernul va tăia voucherele de vacanță în 2021 și sporurile bugetarilor și va reduce subvenția pentru transportul studenților, precizează HotNews.ro. Aceste reduceri vor aduce o economie la buget de 1,8 -2 miliarde de lei, potrivit acelorași surse. Premierul a explicat că în acest an se vor folosi voucherele de vacanță necheltuite în 2019 și 2020, altele noi urmând a fi date abia anul viitor. În privința transportului pentru studenți, aceștia ar urma să nu mai aibă gratuitate, ci să se revină la sistemul din 2016, când era doar un anumit număr de călătorii suportat de stat.
De asemenea, sporurile pentru prefecturi ar urma să fie eliminate (este vorba de sporul de 30% din salariul de bază acordat pentru lupta împotriva pandemiei), indemnizația de hrană pentru bugetari se va reduce, iar sporurile vor fi plafonate. În privința pensiilor, acestea se vor indexa doar de anul viitor cu inflația și cu până la 50% din creșterea reală a salariului mediu.
De asemenea, alocațiile copiilor vor rămâne neschimbate anul acesta. Premierul a declarat că Legea bugetului este finalizată și va fi făcută publică marți sau miercuri dimineață cel târziu, iar ținta de deficit rămâne asumată la „7 – 7,1%”.
„Va fi în dezbatere publică mâine sau poimâine. Am avut de clarificat câteva măsuri, care vor fi printr-o ordonanţă de urgenţă sau amendamente în Parlament, cu cei de la coaliţie, cu coaliţia de guvernare. Legea bugetului este finalizată, va fi în transparenţă publică mâine sau miercuri dimineaţă, cel mai târziu”, a afirmat Florin Cîţu la Parlament, întrebat despre Legea bugetului de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ