Sute de credincioșii s-au adunat astăzi la Șinca Nouă. Vezi de ce

1
506
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

icoana lume afaraAstăzi a fost zi de sărbătoare pentru localnicii din Șinca Nouă, dar și pentru sutele de credincioșii care au venit din toată țară să se roage icoanei care vindecă boli. Icoana Pantanassa se află în mănăstirea Vatoped de pe muntele Athos. Însă, conform starețului Matei Bilauca, o replică a acestei icoane a fost donată mănăstirii de la Șinca Nouă de către o familie din București care a trăit o vindecare miraculoasă după 40 de zile de rugăciune în fața aceste icoane.
icoanaIcoana a fost așteptată cu mare alai și cu fanfară la intrare în Șinca Nouă, de unde a fost transportată cu un car cu boi, împodobit cu flori, până la biserica din sat unde s-a oficiat o slujbă religioasă. După slujbă, alaiul a continuat procesiunea până la mănăstirea Șinca Nouă , lăcașul în care va rămâne icoana. icoana pr bisSlujba a fost oficiată de un sobor de preoți, printre care s-au aflat și Preasfințitul Andrei, episcop vicar al Mitropoliei Ardealului și icoana carPreasfințitul Sofian, episcop vicar al Mitropoliei pentru Germania și Europa Centrală.
icoana feciori fanfaraFeciorii din sat s-au îmbrăcat în porturi populare și călare pe cei mai frumoși cai din sat au ținut cu mândrie câte un drapel în timp ce au acompaniat alaiul. La finalul procesiunii toată lumea a fost invitată la masă să guste din bucatele pregătite cu multă trudă de gospodinele din sat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ