Sunt soluții pentru rezolvarea locurilor de parcare în Făgăraș?

0
977
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html
Situația locurilor de parcare în municipiul Făgăraș este una precară și cauzatoare de discomfort pentru locuitorii din oraș, dar și pentru turiștii aflați în trecere prin orașul nostru. Odată cu lucrările de amenajare și reurbanizare a Făgărașului, au dispărut multe locuri de parcare, lucru acesta a făcut ca imaginația făgărășenilor să fie pusă la încercare pentru a găsi soluții. Discuții pe această tema nu au întârziat să apară, pe stradă, la locurile de întâlnire dar cel mai mult în mediul online. Tot acolo reprezentanții primăriei dau explicații și aduc promisiuni pentru rezolvarea situației. ”Refacerea și modernizarea infrastructurii rutiere este una dintre prioritățile noastre. Prin proiectele de investiții pe care le derulăm în prezent, ne-am propus să dăm o imagine nouă orașului nostru, dar mai ales zonei centrale.
Lucrările din centrul orașului și pietonizarea anumitor zone, au dus la desființarea unor locuri de parcare iar alte câteva sunt indisponibilizate temporar.
Problema locurilor de parcare a suscitat în ultima vreme unele discuții, mai ales în mediul online. Soluționarea lipsei locurilor de parcare este una dintre prioritățile noastre. Am identificat mai multe oportunități pentru crearea de noi locuri de parcare în zona centrală a oraşului. Odată ce lucrările de modernizare vor fi finalizate, vom trece la marcarea zonelor care vor deveni locuri de parcare, atât publice cât și rezidențiale. De asemenea, în momentul de față există în evidențele noastre un număr de 72 de locuri de parcare rezidențiale, care urmează să fie repartizate celor interesați.
Vă reamintim că prin intermediul proiectelor de mobilitate urbană, finanțate din fonduri europene, realizăm o serie de investiții importante în infrastructură, precum și lucrări de reabilitare și modernizare a carosabilului, a trotuarelor, de extindere a pistelor pentru biciclete dar și achiziția de autobuze electrice, care vor avea ca scop optimizarea alternativelor față de transportul clasic cu automobilul personal și reducerea emisiilor de carbon. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru disconfortul creat. Vă asigurăm că în curând se vor vedea și beneficiile concrete ale acestor proiecte.”- au transmis reprezentanții Primăriei Făgăraș.

LĂSAȚI UN MESAJ