Sprechen sie deutsch?

0
43
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Învaţă limba germană de la grădiniţă, iar săptămâna trecută au trăit o zi mare. Elevii claselor a XII-a de la secţia germană a Colegiului Naţional Doamna Stanca şi-au primit atestatele de vorbitori ai acestei limbi. Într-un cadru festiv, diplomele le-au fost înmânate elevilor tocmai de reprezentanţi ai guvernului german.

Pentru elevi a fost o zi importantă. Nu numai că vorbesc o limbă străină la fel ca pe cea maternă, dar cu atestatul primit vor putea să-şi găsească un loc de muncă oriunde în Europa. „Este important pentru noi să primim acest atestat. Am muncit pentru el de la grădiniţă, acum l-am primit şi urmează să culegem şi roadele de pe urma lui. Atestatul este recunoscut în Comunitatea Europeană şi probabil, pe baza acestuia, ne vom putea găsi un loc de muncă bine plătit, chiar peste graniţă“, ne-a spus o proaspătă absolventă.

Pentru colegiul unde au învăţat aceşti elevi, recunoaşterea lor pe plan internaţional este o mândrie. „Este o mândrie pentru şcoala noastră. În fiecare an o nouă generaţie de elevi primeşte acest atestat. Rezultatele sunt bune, aşa că nu avem pentru aceşti elevi decât cuvinte de laudă” a declarat directorul Colegiului Naţional Doamna Stanca, Nicolae Postolache
Diplomele le-au fost înmânate de reprezentanţi ai guvernului german. Pe lângă atestat, copiii au primit şi cadouri. „Aceşti copii merită toată lauda. Au obţinut atestatul de limbă germană, ne bucurăm că sunt atât de mulţi vorbitori de limbă germană în acest colegiu. Le-am înmânat atestatele şi le-am aduc multe cărţi în limba germană, oferite de guvernul german”, a declarat consultantul de specialitate pentru limba germană pe Transilvania, Hubert Gronen.

În fiecare an, absolvenţii secţiei de limbă germană a colegiului trec prin acest examen. Majoritatea reuşesc să obţină rezultatul dorit, alăturându-se astfel celor câteva milioane de europeni vorbitori de limbă germană.
(Lavinia GHEORGHE)

1 COMENTARIU

  1. Merita laude copiii.Si eu am vut copii la sectia germana si stiu ce greu este.O mentiune pentru autorul articolului.In limba germana toate derivatele de la Germania se scriu cu litera mare,deci titlul trebuia sa fie „Sprechen Sie Deutsch”?Deasemena „Sie” este formula de politete (dumneavoastra) si se scrie tot cu litera mare.

LĂSAȚI UN MESAJ