Sport

0
137
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

dragos-ioan-vichenteJudo-Copii
Medalii pentru judoka făgărăşeni

La sfârşitul săptămânii trecute, judoka Clubului Sportiv şcolar Făgăraş au participat la un puternic turneu desfăşurat la Sala Polivalentă din Bucureşti, turneu dotat cu trofeul Festivalul Românesc de Judo – copii. Concurenţa a fost una deosebită: au participat 600 de copii, reprezentând 32 de cluburi din ţară şi două din străinătate (Bulgaria). Clubul făgărăşean, condus de antrenorul Dragoş Ioan-Vichente, a participat cu un lot format din patru sportivi: Motronea Cătălina, Socol Paul, Iarca Liviu şi Vîja Valentin. Evoluţia sportivilor a fost meritorie, ei obţinând patru medalii: una de aur, două de argint şi una de bronz. Pe prima treaptă s-a situat Cătălina Motronea – cadeţi, categoria 70 kg, care a mai obţinut şi un argint la categoria + 70 kg. Celelalte medalii au revenit lui Paul Socol – copii mari categoria + 66 kg (bronz) şi Liviu Iarca – copii mici, categoria 50 kg (argint).
În urma acestor rezultate, C.S.S. Făgăraş s-a clasat pe un remarcabil loc III pe echipe, reuşită răsplătită cu un trofeu.

hanbal-daraHandbal juniori
Turnee cu rezultate deosebite

Al treilea turneu de sală rezervat junioarelor II a revenit spre organizare Clubului Sportiv Dara Făgăraş. Timp de trei zile, sala de sport a Colegiului Naţional „Radu Negru“ a oferit unui public destul de numeros meciuri atractive, la care au contribuit cele cinci echipe care alcătuiesc seria F a Campionatului Naţional: C.S. Dara Făgăraş, C.S.S. Odorhei, C.S.S. Sibiu, liceul N. Mozesz Tărgu Secuiesc şi Dinamo Braşov. Pentru formaţia făgărăşeană nu a fost un turneu reuşit, judecând prin prisma rezultatelor, dar aşa cum a declarat antrenorul echipei, profesorul Nicolae Marian, scopul a fost altul: „Scopul nostru este ca abia la anul să încercăm să mergem mai departe. Ceea ce urmărim noi în mod special este să dăm câteva jucătoare pentru handbalul de perspectivă. Nu vreau să dau nume, dar sunt vreo patru jucătoare care au această perspectivă. Dacă echipa se menţine şi noi vom reuşi să ajungem anul viitor la turneul semifinal sau chiar final, ele pot fi văzute şi atunci pot fi recrutate la echipe de divizie sau care evoluează în eşaloanele superioare“.
În turneul de la Făgăraş, în cele patru jocuri susţinute, C.S. Dara a obţinut două victorii (25-17 cu C.S.S. Sibiu şi 22-19 cu C.S.S. Odorhei) şi două înfrângeri, cu cele mai bune echipe ale seriei (16-29 cu Dinamo Braşov şi 22-26 cu Lic. N. Mosesz Tg. Secuiesc).

Rezultate deosebite au obţinut, tot la sfârşitul săptămânii trecute, juniorii II ai C.S.S. Făgăraş. În al patrulea turneu, organizat la Sf. Gheorghe, făgărăşenii şi-au consolidat poziţia secundă în clasament, în urma celor patru victorii obţinute din cele cinci jocuri disputate: 39-28 cu C.S.S. Sighişoara 28-22 cu C.S.S. Sfântu Gheorghe, 26-21 cu Dinamo Braşov şi 34-26 cu L.P.S. Braşov. Singura înfrângere a survenit în faţa formaţiei C.S.S. Sibiu (16-29) care, prin acest succes, a devansat echipa făgărăşeană în clasament. De altfel, atât C.S.S. Sibiu – 34 puncte cât şi C.S.S. Făgăraş – 32 puncte, s-au detaşat confortabil de celelalte competitoare şi sunt ca şi calificate la turneul semifinal naţional, înaintea ultimelor două turnee care au mai rămas de disputat.

Şi cei mai mici juniori ai C.S.S. Făgăraş ( jucători născuţi în 1996-1998), au participat cu rezultate bune la diferite turnee amicale, atât la fete, cât şi la băieţi. Juniorii IV au participat la turneul de la Braşov, alături de Dinamo Braşov, C.S.S. Sibiu şi C.S.S. Sf. Gheorghe, unde au obţinut locul III, dar şi două premii individuale: cel mai bun portar – Adrian Băluţ şi cel mai de perspectivă junior – Paul Dionisie.

La turneul feminin, desfăşurat la Sf. Gheorghe şi dotat cu Trofeul Gabriela Rotiş Nagy, junioarele făgărăşene s-au clasat tot pe poziţia a III-a şi au obţinut de asemenea premii individuale: cel mai bun portar – Roxana Ursu, golgeterul turneului – Roxana Stoica (24 goluri).

La sfârşitul acestei săptămâni, în perioada 19-20 decembrie, în competiţie vor intra şi junioarele III ale Clubului Sportiv Făgăraş. Turneul este organizat de către clubul făgărăşean, iar partidele se vor desfăşura în sala de sport a Colegiului Naţional „Doamna Stanca“, cu începere de la ora 11:00.

Handbal masculin
Victorie pentru o vacanţă liniştită
Extrem Baia Mare – H.C.M. Făgăraş 28-31 (14-16)

Principalii realizatori pentru H.C.M.: Lişiţă – 10 goluri şi Dincă – 8 goluri.
H.C.M.: Şuteică – Dincă, Lazea, Soci, Bera, Mateaş, Lişiţă.
Au mai jucat: Şofronici – Mînea, Dumitrache, Cîmpean, Mateoniu.
Handbaliştii făgărăşeni au încheiat anul cu o victorie importantă, care, din postura de ocupantă a locului secund în clasament, le conferă o vacanţă liniştită. În ciuda peripeţiilor de pe drumul spre Baia Mare – mijlocul de transport s-a defectat la Cluj, iar jucătorii au ajuns la destinaţie în miez de noapte – făgărăşenii au făcut unul din cele mai bune jocuri din acest campionat. Procentajul finalizărilor în urma aruncărilor la poartă a fost foarte ridicat, Lişiţă şi Dincă fiind principalii realizatori ai echipei, iar acest aspect a făcut practic diferenţa. Jocul a fost echilibrat timp de 26 de minute, când cele două combatante s-au aflat la egalitate: 13-13. Finalul reprizei a aparţinut făgărăşenilor, care au încheiat cu două goluri avans, iar în partea a doua, superioritatea a fost şi mai evidentă: în min. 47 scorul arăta o diferenţă netă de 7 goluri, 26-19.

Singurele momente de slăbiciune s-au consumat în următoarele cinci minute, când gazdele au avut o revenire consistentă şi s-au apropiat la două goluri: 26-24. Lucrurile au revenit la normal pe final, iar H.C.M. Făgăraş s-a impus în cele din urmă cu 31-28.

Campionatul diviziei A se va relua în februarie 2010.

(Silviu COMAN)

LĂSAȚI UN MESAJ