Primari vechi şi noi în comunele Ţării Făgăraşului

4
74
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Luptele pentru conducerea primăriilor au fost strânse şi în comunele Ţării Făgăraşului. Totuşi, conducerea majorităţii unităţilor administrativ teritoriale a fost câştigată de primarii în funcţie. Sunt şi câteva schimbări: comunele Beclean, Hârseni, Şoarş, Jibert şi Cincu au primari noi.

Primari realeşi
Voci autorizate ale scenei politice au suşinut că alegerea în scrutin unic a primarilor avantajează primarii în funcţie. Acest lucru a primit o confirmare şi în Ţara Făgăraşului. Acest lucru nu a ţinut loc de realizări. Primarii consideraţi vrednici de încredere şi care au lăsat în urmă realizări au fost realeşi de comunitate. A doua sau chiar a treia oară. După dueluri mai strânse, ca la Sâmbăta de Sus, Şercaia sau Victoria sau mai detaşat, ca în multe alte comune.
În comuna Comăna, un nou mandat a fost câştigat de primarul în funcţie Viorel Grusea, candidat din partea PNL. A obţinut 75% din totalul voturilor, faţă de 22% cât a obţinut Mihai Dragomir de la PDL.
La Părău, Mihai Popeneciu a obţinut cel de-al treilea mandat de primar, cu 47% din voturi. Următorul contracandidat, Lucian Buta de la PSD, a obţinut 28% din sufragii.
La Şercaia, Cristinel Paltin a fost reales în funcţie, tot pentru a treia oară, cu 54%. Silviu Băcilă de la PDL a obţinut 46% din totalul voturilor.
Primăria Ucea a revenit tot lui Marian Băcilă, primarul PNL în funcţie. Acesta a obţinut 55% din voturi, iar Ioan Stanciu de la PDL a obţinut 35%.
Viştea va fi condusă în următorii patru ani tot de Florin Ioani de la Partidul Democrat Liberal. Acesta a obţinut 65% din voturi. Cătălin Stanciu de la USL a obţinut doar 30% din voturi.
Primăria Şinca va fi condusă tot de Victor Bârlez de la PDL, aflat la al doilea mandat, care a obţinut 60% din voturi. Radu Munteanu de la PNL a obţinut doar 16%.
La Lisa, Nicolae Greavu a fost reales primar pentru încă patru ani. Acesta a obţinut un procent de 50% din voturi. Gheorghe Moga de la PSD a obţinut 27%.
În Şinca Nouă a fost reales pentru a treia oară Dumitru Flucuş de la PNL, cu 85% din voturi. Dadu Ionel de la PDL a obţinut doar 5% din totalul voturilor.
La Drăguş, Gheorghe Sucaciu a fost reales în funcţie cu un procent de 88,7%. Dorel Sofonea de la PNL a obţinut 6%.
Comuna Recea va fi condusă pentru următorii patru ani de primarul în funcţie Gheorghe Lazea de la PDL. Acesta a obţinut 58% din totalul voturilor, în timp ce contracandidatul principal, Nicolaie Costea de la PNL a obţinut doar 28%.
Primăria Mândra a fost câştigată tot de Şerban Taflan de la USL, cu 76%. Multean Marcel Gheorghe – PNT-CD s-a situat pe locul al doilea în preferinţele alegătorilor.
La Sâmbăta de Sus a câştigat primarul în funcţie Vasile Andreaş de la PDL cu 41%. Ioan Florea de la UNPR s-a clasat pe locul II cu 39%.
Primăra Voila a fost câştigată pentru a treia oară de primarul în funcţie Ovidiu Şerban de la PSD, cu 52% din voturi. Marcel Şerban de la PDL s-a situat pe locul II, cu 27% din voturi.
În oraşul Victoria, Primăria a fost câştigată de primarul în funcţie, ales cu 36% din voturi. Următoarea clasată este Cristina Bratu de la PNL, cu 29%.

Primari noi
Acolo unde sătenii nu au fost mulţumiţi de activitatea primarilor, ei nu au ezitat să îl schimbe, acordând încredere unor candidaţi noi.
Astfel, Primăria Hârseni are un nou primar. Este vorba de candidatul USL, Mihai Oltean, care a obţinut 31% din totalul voturilor faţă de fostul primar PD-L, Andrei Comanici, care a obţinut doar 27,7%.
Primăria Beclean a fost câştigată de Cosmin Leancu de la UNPR, cu un procent de 47%, devansându-l pe Ioan Maican, primarul în funcţie, care a obţinut doar 37%.
La Cincu, Aurel Suciu de la PDL a obţinut majoritatea voturilor sătenilor, respectiv 38%. A urmat Ioan Frâncu de la PSD cu 30%.
Primăria Jibert va fi condusă în următorii patru ani de fostul consilier judeţean Iancu Boieriu. Acesta a obţinut 41% din voturi. Marian Pâtea de la PDL a obţinut 39%.
Locuitorii din Şoarş vor avea un nou primar. Dan Timiş de la PNL a obţinut 42% din voturi, iar Ioan Piticaş de la PDL, 38%.
(Mihaela BĂRGĂOANU)

4 COMENTARII

  1. CU CINE SA CASTIGI CONSILIUL LOCAL LA BRASOV , CU BETIVI SI CU FEMEI USOARE , DOMNULE SCRIPCARU ? CINE SE ASEAMANA SE ADUNA !

LĂSAȚI UN MESAJ