
Emoţii mari în această perioadă pentru elevii claselor a XII-a de la două licee făgărăşene. Aceştia participă la simularea probelor de bacalaureat. Primii care au intrat în febra examenelor au fost tinerii de la Colegiul Naţional „Radu Negru“. Au urmat apoi cei de la Grupul Şcolar „Doctor Ioan Şenchea“. Scopul acestor simulări este de a pregăti, dar şi pentru a vedea nivelul la învăţătură al elevilor pentru examenul din vară.
La Radu Negru
Elevii claselor a XII-a de la Colegiul Naţional „Radu Negru“ au intrat miercuri, 22 aprilie, în febra examenelor. Conducerea instituţiei de învăţământ a organizat în această perioadă simularea probelor de bacalaureat. Chiar dacă au emoţii mari, elevii spun că aceste simulări sunt binevenite pentru examenele care se apropie. Simularea probelor de bacalaureat la Colegiul Naţional „Radu Negru“ a debutat cu proba scrisă la limba şi literatura română.
Cei peste 150 de elevi s-au simţit ca la examenul propriu zis. Totul a fost pregătit ca la carte, elevii au fost strict supravegheaţi, iar modul de desfăşurare a fost identic cu cel al unui examen de bacalaureat.
Deşi a fost doar o simulare, tinerii au avut emoţii foarte mari. Simularea probelor de bacalaureat a continuat şi în zilele următoare. Elevii au susţinut joi proba de profil, iar vineri au participat la prima probă la alegere din aria curiculară proprie specializării. Săptămâna aceasta elevii vor susţine proba la alegere dintre disciplinele din afara ariei curiculare.
Simulare şi la Şenchea
Şi elevii de clasa a XII-a de la Grupul Şcolar Doctor Ioan Şenchea au intrat de săptămâna aceasta în febra examenelor. Conducerea liceului făgărăşean doreşte ca tinerii să fie pregătiţi pentru cel mai important pas din viaţa lor, aşa că a organizat simularea probelor de bacalaureat. Prima probă a fost cea orală la limba şi literatura română.
Cei peste 100 de elevi de la Grupul Şcolar Doctor Ioan Şenchea au venit luni, 27 aprilie de dimineaţă, pregătiţi de examen. Proba orală la limba şi literatura română le-a creat mari emoţii încă de la intrarea în sală. Proba la limba şi literatura română s-a desfăşurat după aceleaşi criterii ale examenului propriu-zis. Fiecare elev în parte a fost examinat de două comisii.
A devenit deja o tradiţie în această instituţie de învăţământ ca în perioada premergătoare bacalaureatului să fie organizate astfel de simulări.
Simularea bacalaureatului va continua miercuri, 29 aprilie, cu susţinerea probei orale la limbile străine. De asemenea, săptămâna viitoare elevii vor susţine probele scrise la Limba şi Literatura Română, matematică şi proba de specialitate.
(Mihaela BĂRGĂOANU)
suntem in anul de gratie 2011.Desi am citit pentru acesta simulare, am copiat in dra_ci, asa cum au facut toti ceilalti colegi de-ai mei din clasa unde am dat dar si din alte clase de la Liceul Mihail Eminescu din Iasi. Profesorii supraveghetori au fost au fost mai mult „acoperitori” adica „au stat de 6”. Cred ca au fost indicatii pretioase si de la conducerea liceului ca sa se vada cit de „feroce, precoce si atroce” suntem noi elevii. In concluzie a fost un simulacru de simulare. Daca si la examenul de bac se va intimpla la fel atunci „ne vom fura caciula unii altora”. Rusine sa ne fie, rusine supraveghetorilor, rusine si conducerii care in mod tacit a admis asa ceva