Simpozion pe teme medicale

0
49
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

simpozion-mehedintuelZiua Mondială a Sănătăţii a fost un bun prilej pentru medicii din toată ţara de a desfăşura activităţi specifice. Şi la Făgăraş cadrele medicale s-au întâlnit zilele trecute în cadrul unui simpozion pentru a discuta problemele legate de alimentaţia sugarului. Este pentru a doua oară când se organizează o astfel de acţiune cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii.

simpozion-mehedintuaudiVineri, 16 aprilie a.c., s-a desfăşurat la Făgăraş a doua ediţie a simpozionului organizat cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale a Sănătăţii. Astfel, medicii specialişti din cadrul Spitalului Municipal Făgăraş, dar şi medicii de familie, s-au întâlnit în cadrul unui simpozion pe teme de pediatrie. ,,Este a doua ediţie a simpozionului organizat cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale a Sănătăţii. Tematica lui este cea legată de problemele de pediatrie şi în special probleme privind alimentaţia sugarului şi a copilului mic. De asemenea, am discutat despre infecţii de căi respiratorii, parazitozele intestinale, astmul bronşic la copii şi anemia, care constituie o problemă naţională la noi. Am discutat atât tratamente care se pot aplica, cât şi prevenirea acestor boli. Eu cred că este o tematică destul de vastă. De asemenea, în cadrul simpozionului, am prezentat şi medicamentele şi preparatele de lapte praf şi cereale”, a spus doctorul Ion Mehedinţu, şeful Secţiei Pediatrie a Spitalului ,,Dr Aurel Tulbure”.

simpozion-mehedintuafisSimpozionul a avut loc şi cu sprijinul Primăriei Făgăraş. ,,Pe cât posibil, sprijinim şi noi acţiunea doctorului Ion Mehedinţu. Aceea de a marca o zi a sănătăţii şi în oraşul nostru. Suntem la a doua ediţie, am organizat o astfel de activitate şi anul trecut. Însă în acest an putem vorbi de o mobilizare mai mare. Apreciez acest moment, cu atât mai mult cu cât sunt laolaltă aproximativ toţi medicii din Făgăraş, care pot să ridice probleme cu care se confruntă în munca lor”, a spus Sorin Mănduc, primarul municipiului Făgăraş.

Este pentru a doua oară când un astfel de simpozion pe teme medicale a avut loc în oraşul nostru. Prima dată el s-a desfăşurat anul trecut, tot cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii.
(Alina ROMAN)

LĂSAȚI UN MESAJ