Lumina felinarelor a strălucit aseară în Făgăraș, cu ocazia celebrării Sfântului Martin. Sfântul cunoscut pentru dragostea cu care făcea acte de caritate. Anul acesta au fost doar câteva lumânari aprinse care au luminat separat și nu laolaltă pentru că, participarea copiilor a fost restrânsă și distanțată. Câțiva copii făgărășeni, de la școala cu predare în limba germană din Făgăraș, coordonați de reprezentanții Bisericii Evanghelice au reușit, cu respectarea normelor actuale, să organizeze o scenetă în cadrul bisericii despre viața Sfântului Martin și să dea viață parabolei bunului samaritean. Una din versiunile legendei povestește că Sf. Martin într-o iarnă geroasă mergând călare întâlnește un cerșetor care suferea de frig. Sfântul rupe în două mantia lui și jumătate de mantie o dăruiește cerșetorului.
Este o tradiție ca, în 11 noiembrie, în seara zilei de Sf. Martin în toată Europa Apuseană să aibă loc procesiunea copiilor, în care aceștia parcurg un anumit traseu având lămpașe în mâini și cântând cântecul lui Martin. La Făgăraș se obișnuia să se parcurgă un traseu de la Biserica Evanghelică la cea Catolică, însă anul acesta nu a mai avut loc nicio procesiune, copiii prezenți aprinzând felinarul de la biserică până acasă. În schimb cântecele dedicate acestui sfânt au răsunat în interiorul Bisericii Evanghelice din Făgăraș.
Sfântul Martin a fost unul dintre sfinții importanți ai bisericii creștine apusene. Acesta a devenit fără voia sa, ostaș în aramata Romei, apoi călugăr, iar în cele din urmă episcop. După moarte a devenit cel mai cunoscut și venerat sfânt din Europa prin prisma dragostei pe care o purta pentru oameni și pentru actele sale nobile de caritate.