Șercaia își gospodărește singură gunoiul

0
109
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

La mine în gospodărie eu îmi fac curat”, acesta este principiul care l-a făcut pe primarul comunei Șercaia, Cristinel Paltin, să propună în urmă cu un an, Consiliului Local, înființarea Serviciului de Salubritate în subordinea Consiliului Local. Perseverent, acesta a obținut în urmă cu câteva zile, Licența pentru Funcționare Serviciului și a dat drumul la treabă.
Astfel au fost reduse costurile de salubritate, iar povara de pe umerii locuitorilor a fost sensibil redusă. Conform calculelor făcute după ce au fost adunate toate cheltuielile pe care le suportă un astfel de serviciu (sortare, transport, cheltuieli personal, etc.), s-a ajuns la un preț de sub 10 lei, sumă pe care o plătește fiecare locuitor al comunei Șercaia pentru metrul cub de gunoi menajer.
Investițiile care s-au făcut în ultimul timp la stația de colectare și sortare, pe fracții, a gunoiului menajer nu este foarte mare și va fi amortizată în doar doi ani din diferența de preț, mai mare, care ar fi fost plătită dacă salubritatea în Șercaia ar fi fost făcută de către un operator regional.
AICI VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ