7 COMENTARII

  1. Deci: Kelogul nu sa oprit din cauza pretului la gaze.Nicolae are acces la gaze ca orce alt „afacerist” in Romania.Kelogul sa oprit deoarece sa umplut tancul si nu mai are unde depozita. Din acest amoniac va functiona ,acidul azotic,ingrasamintele icel poros,precum si explozibilii.Pentru productie Nicolae mai are nevoie de gaze pentru a lucra,deci le are si le are la preturi de „bishnita”.In primavara va porni din nou Kelogul ,pentru ca vor fi gaze.Problema ca cei carora li se elibereaza note de concediere li „se spune” ca din cauza pretlui gazelor si astfel sa-i tina si pe ei in dezinformare si sa creada poporul ca guvernul nu-i mai face lui Nicolae niste cadouri de sute de milioane sa-si mai cumpere asta niste elicoptere si vile prin insulele tenerife. Sa speram ca adevarul este stiut de toata lumea.Nu mai latra nenea ziaristul ca se vede chiar foarte bine pentru cine lucrezi.Bineinteles ca si lui Cupu tre sa i se dea partea ca sa mai faca cateva demonstratii de strada ieftine.

  2. Ar fi professional daca ar putea ramane in piata cumparand materia prima la pretul de bursa…pomana guvernamentala astazi este maine nu?! Nu poti blama guvernantii ca nu mai pot subventiona pretul si la materiile prime cu care companii private si listate la bursa sa faca profit pentru un grup de actionarii platind salarii de 200-300$.

    Sa nu uitam ca fagarasenii au votat masiv Basescu deci Boc…pentru ca Base este cool…?!

  3. „Sa lasam adevarul sa graiasca”,de acord,dar cu conditia sa o faca in cunostinta de cauza.Am mai spus-o si ma repet,sa nu amestecam industria cu politicul.Gazul metan nu are culoare(rosie,albastra,portocalie) ci este o resursa naturala, din productie interna,cu pret mai mic(dar limitata cantitativ),sau din import,cu pret dublu sau mai mare.Ca se foloseste in industrie,ca materie prima sau de populatie,ca agent termic,este mai putin important,important este pretul!!!!.Daca am avea resurse nelimitate,totul ar fi OK, nu am avea nevoie de importuri ar fi un pret unic iar fiecare ar plati atat cat consuma…..dar in situatia actuala fiecare vrea gazul metan cel mai ieftin,ceea ce este imposibil.Nu stiu care este raportul actual intre consumul industrial/consumul casnic(desi cred ca este net mai mare primul),dar cred ca este inuman si imoral sa dai industriei gazul metan ieftin(chiar daca spui ca se pastreaza 50,000 de locuri de munca) si sa condamni poate 10,000,000 de oameni la frig si alte neajunsuri pentru 5-6 luni,pentru ca trebuie sa consume si sa plateasca gazul metan din import.Nu vreau sa para populism ceea ce spun ci doar doar umanism.Dar sa le luam pe rand:1) economia,in general si industria in particular,are legile ei de autoreglare care spun ca daca esti competitiv si ai randament,ramai pe piata,daca nu te reprofilezi sau dispari.Referitor la „NITROPOROS”,as vrea sa reamintesc novicilor ca Grupul Azot nu este o „fabrica de sucuri”.Producerea amoniacului nu este un scop in sine ci doar prima veriga dintr-un complex proces de fabricatie care are ca rezultat azotatul de amoniu.Toate cheltuielile facute pe intregul proces cu gazul metan,curent,apa,intretinere,salarii,amortizari etc.,se regasesc in pretul produsului finit.Daca acest pret este competitiv si avantajos pentru patron si sunt si piete de desfacere,atunci toata lumea este multumita,daca nu……..se ajunge la situatia actuala.Nimeni nu-l poate obliga pe Niculae,care a investit milioane de euro in reabilitarea platformei chimice,sa lucreze in pierdere;el vrea productie si profit si vrea sa-si recupereze banii pe care i-a investit.De aceea vin si spun: da! Kellog-ul s-a oprit din cauza pretului la gaz metan si nu din cauza spatiului de depozitare.Interesant este ca daca se trimit in somaj 600 de oameni,cu cine se va mai lucra pana la primavara in instalatia de nitroporos?2)stiu ca nu este usor,acum in prag de iarna,sa ramai fara servici,dar cred ca a fost mult mai greu in ultimii ani cand nu a functionat aproape nimic pe platforma.Si ca o ultima intrebare,pe care mi-o pun eu si cred ca multi dintre cei ce vor fi dati someri,:cine va ramane sa asigure supravegherea instalatiilor puse la conservare?meseriasii sau sefii?sau poate face Cupu pichete de greva, cu „pile” de-ale lui ,cu el in frunte si cu armele la spinare,sa pazeasca patrimoniul NITROPOROS-lui.

  4.  Stimate d-le ArdeLeana, observ ca tot asa ai ramas, comunisto-lenininst- stalinist convins. Din pacate trebuie sa recunoastem ca lumea se misca in „sensuri ” diferite:))) decait le percepi dumneata.Hai sa stabilim cateva chestii asa siple,,, NItramonia Fagaras nu va mai lucra asa cum visezi tu!!!! nu ete posibil bace CUPU.Io zic sa incerci si matale o recalificari ceva pe niste fonduru europene, ca pensia sigur no mai apuci si nisi nevastata nu va face fata in „buticul” de pe bulevard. Din pacate nu veti putea fatce nimic,decit sa mai mintitziti pentru doi lei. Nicolae va inchide tot, va taia la fier vechi iar voi veti juca table in parca ,(daca veti acea cu cine) In rest totu e o gargara comunista! (apropo, odata voi iesi si eu pe piata de stiri si va voi spune celor ce nu stiti inca adevarul despre Nitramonia(stiu ca va fi tarziu dar e bine sa stim totusi))

  5. Ginditi-va si la saracu Nicolae, ce-o sa faca daca se inchid combinatele? Nu-i va mai ramine decit sa-si chieltuie banutii strinsi din munculita lui, ceea ce nu va fii usor: are un milliard, adica o mie de milioane… ii vor trebui 100 de vieti in fiecare sa cheltuie cite 10 milioane…)

  6. Mai sa fie!!!!!! uite pe cineva care nu are somn la ora 5:35 AM!!!!!!.Stii ce fac „barbatii”,trecuti de o anumita varsta,cand se scoala de langa nevasta care inca doarme,la aceasta ora?…se duc sa vada filme porno sau intra pe internet si incep sa debiteze idiotenii.Daca eu l-as prinde pe al meu ca face asa ceva,ar manca ciorba rece vreo doua saptamani.Lasand la o parte aceasta introducere,atunci cand vrei sa faci o comparatie,trebuie sa ai un punct de referinta.Nu ma cunosti,nu sti cine am fost si cine sunt,ce am facut si ce fac,deci nu incerca sa postezi niste afirmatii obtuze.Cunosc mai bine decat tine si decat multi altii „sensurile” in care se misca lumea si prefer sa-mi aleg „sensul” meu si nu unul”giratoriu”,ca al tau si cred ca sti cine se invarte in acest sens dupa coada.Nu vreau si nici nu incerc sa te fac sa intelegi ceea ce am incercat sa spun,dar te rog sa ma crezi ca ti-o spune cineva in cunostinta de cauza si nu din carti sau povesti.Nimeni pe lumea asta nu face idiotenia sa investeasca intr-o ruina,sa o aduca in stare de functionare,sa o faca sa produca si apoi sa o inchida,sa o taie in bucati si sa o vanda ca fier vechi.Cu mintea ta de gaina,tu ai face asa ceva,cand sunt in joc banii tai?…Celelalte lucruri spuse de tine le consider „trash” si nu are rost sa-mi pierd timpul meu si al celorlalti cu ele……Desteapta-te „Romane”!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ