Se va demola podul de la Voila în noiembrie?

0
6
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Situația privind lucrările de construire a noului pod de peste râul Olt, de la Voila, au ajuns pe masa reprezentanţilor Biroului Teritorial Braşov al Avocatului Poporului.
„În urma demersurilor întreprinse, Consiliul Judeţean Braşov ne-a comunicat faptul că asfaltarea rutei ocolitoare aflate în administrarea Comunei Voila s-a realizat cu fonduri alocate din bugetul UAT Judeţul Braşov, astfel încât, din luna septembrie 2022, cetăţenii din zonele limitrofe şi alţi participanţi la trafic au acces de la DN1 la DJ105 inclusiv la satele aparţinătoare comunelor Voila şi Cincu. Consiliul Judeţean Braşov ne-a mai comunicat faptul că infrastructura acestui drum comunal nu este adecvată traficului greu, astfel că, cu acordul Inspectoratului de Poliţie Braşov, au fost instituite restricţii de circulaţie la 12 tone pe acest tronson, traficul greu fiind deviat pe rute ocolitoare, respectiv prin Agnita”, au precizat reprezentanţii Biroului Teritorial Braşov al Avocatului Poporului.
Conform sursei amintire, în ceea ce priveşte contractul de execuţie pentru realizarea noului pod peste râul Olt pe DJ 105 în localitatea Voila (care se va construi în locul podului existent) „s-a deblocat situaţia creată de avizele Hidroelectrica, astfel încât în luna octombrie 2022 se prevede obţinerea noilor avize pentru demolare prin implozie a vechiului pod şi totodată avizul pentru relocarea conductei de apă care alimentează Cincu prin subtraversarea Oltului. Dacă se vor obţine cele două avize menţionate, demolarea se va face în noiembrie 2022, va urma consolidarea fundaţiilor până în primăvara anului 2023, iar lucrarea va fi finalizată până în iulie 2023”.
Consiliul Judeţean Braşov, timp mai multe luni, a purtat numeroase discuţii cu reprezentanţii Hidroelectrica pentru găsirea unei soluţii de demolare a podului existent, astfel încât lucrările să nu afecteze amenajările hidrotehnice.
sursa: bzb.ro

LĂSAȚI UN MESAJ