Se schimbă polița de asigurare RCA?

0
761
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Autoritatea de Supraveghere Financiară a pus pe masa Ministerului de Finanţe o propunere prin care plata cheltuielilor de reparaţie în cazul în care cineva vă loveşte maşina în trafic, va fi suportată de asigurătorul dumneavoastră.
Propunerea vine după ce autoritatea a observat că pe piaţa există un număr semnificativ de daune care nu sunt despăgubite din cauza unor poliţe de asigurare neacoperitoare.
Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al Autorităţii de Supraveghere Financiară spune la Europa FM „Toată lumea fuge după o poliţă cât mai ieftină. De cele mai multe ori preţul mic nu este garanţia pentru servicii bune, pentru servicii de calitate. Prin această iniţiativă Autoritatea de Supraveghere Financiară încearcă să introducă decontarea directă, obligatorie la toate poliţele. Astfel dacă se produce un accident din vina altcuiva mergeți în service cu poliţa dumneavoastră de RCA, nu mai cereți de la cel care a provocat accidentul RCA-ul lui care s-ar putea să fie ieftin şi neacoperitor. În acest fel asiguratorul face decontarea directă și dispar problemele,,– a explicat acesta.
Reprezentantul instituţiei mai spune că noua propunere va solicita asigurătorilor din piaţă să demonstreze faptul că sunt suficienţi de capabili să acopere riscurile asigurate.
O mare parte din marii jucători practică preţuri de dumping pentru a-şi lărgi cota de piaţă însă în cazul producerii unui eveniment se pot regăsi în situaţia în care nu au suficiente lichidităţi.
„Asiguratorul care a emis poliţa trebuie să dispună de acei bani. Dispune de finanţe, de fonduri cu care în situaţii deosebite să poată recompensa întreaga solicitare de daune.”, a mai adăugat Daniel Apostol.

LĂSAȚI UN MESAJ