Se digitalizează livrarea de servicii gestionate de primăria Făgăraș

0
511
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Joi, 2 februarie 2023, a fost semnat proiectul „Sisteme și standarde comune în administrația publică locală a Municipiului Făgăraș”. Proiectul își propune să pună la dispoziția cetățenilor, servicii de prelucrare a documentelor și a datelor în format electronic, alternativă la modul clasic de livrare a serviciilor publice gestionate de instituțiile aflate în subordinea Municipiului Făgăraș.
”Am semnat contractul de achiziție publică pentru următoarele servicii:
– Servicii IT de implementare funcționalități specifice platformă integrată pentru competențe partajate și servicii de instruire a utilizatorilor și administratorilor soluțiilor informatice;
– Pachet licențe Platformă integrată front-office și back-office pentru servicii electronice partajate, Terminal interactiv self-service pentru depunere/eliberare documente aferente competențelor partajate și server care va găzdui, cu titlu gratuit, platforma informatică furnizată.
Prin această platformă municipalitatea își propune să furnizeze cetățenilor săi, o alternativă la modul clasic de livrare a serviciilor publice gestionate de instituțiile aflate în subordinea Municipiului Făgăraș, prin prelucrarea documentelor și a datelor în format electronic. Ne-am dorit să reducem birocrația din Primăria Municipiului Făgăraș și vom reuși prin intermediul proiectului „Sisteme și standarde comune în administrația publică locală a Municipiului Făgăraș”, cod SMIS 155079.”– a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.
Acest suport tehnologic, pune la dispoziție și module, prin care cetățenii vor putea accesa online: serviciile de ordine și disciplină publică ( Poliția locală, Dispecerat); serviciile Direcției de Asistență Socială și serviciile publice privind depunerea cererilor/dosarelor pentru locuințele sociale și pentru tineret.
Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă-Fundamentarea deciziilor, planificare strategică și măsuri de simplificare pentru cetățeni la nivelul administrației publice locale din regiunile mai puțin dezvoltate și are valoarea totală de 2.611.157,50 lei cu TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ