Se deschid atelierele pentru bugetare participativă

0
85
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Pentru cetățenii care doresc să se implice în dezvoltarea orașului, reprezentanții primăriei oferă asistență pentru a putea înscrie un proiect în bugetarea participativă din 2022. Astfel, în cadrul atelierelor de bugetare participativă aflați ce trebuie să faceți pentru a înscrie un proiect.
Primul atelier are loc în zilele de marți și joi, 19 și 21 aprilie 2022, de la ora 18.00, în sala Club a Casei de Cultură Făgăraș. Trebuie să veniți  cu ideea, iar în urma discuțiilor din atelier aceasta se transformă în proiect, iar din 2 mai poate intra în concurs!
Bugetarea participativă își propune implicarea cetățenilor Municipiului Făgăraș într-un proces democratic, deschis, incluziv, transparent de deliberare și decizie pentru stabilirea modalității optime de cheltuire a unei părți din bugetul local. Procesul presupune asumarea de către cetățeni a unui rol de participant activ în definirea și abordarea problemelor comunității din care fac parte.
Bugetarea participativă este un proces prin care ideile şi iniţiativele comunităţii făgărășene se manifestă şi se transformă în realitate.
Prin intermediul acestui instrument, cetățenii Municipiului Făgăraș identifică micile probleme ale comunității și propun soluții de rezolvare sub formă de proiecte. Aceste proiecte propuse vor fi evaluate de către o comisie special desemnată în acest sens, iar după validare vor fi supuse votului cetățenilor. Proiectele care vor întruni cel mai mare număr de voturi vor fi implementate de către Primăria Municipiului Făgăraș.

LĂSAȚI UN MESAJ