Școlile din Beclean vor funcționa și în această săptămână în scenariul roșu

0
135
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CSJU) Brașov a actualizat duminică lista cu scenariile în care funcţionează şcolile din judeţ, în funcţie de rata de infectare COVID-19. În Țara Făgărașului, școlile din com. Beclean vor funcționa în scenariul roșu. Pe lângă acestea, alte peste 140 de unități școlare, din Brașov, Bran, Codlea, Cristian, Ghimbav, Hărman, Hălchiu, Prejmer și Ungra vor funcţiona, deasemenea, în scenariul roşu (scenariul 3). În acest număr intră atât unităţile cu personalitate juridică, dar şi cele arondate. Scenariul 3 (incidența în comunitate de peste 3 cazuri la mia de locuitori) înseamnă că rămân să funcționeze în incinta unităților de învățământ doar grupele de grădiniţă, clasele de nivel primar, de la pregătitoare până la clasa a IV-a, și clasele terminale – VIII, XII, XIII, dar acestea din urmă doar până la jumătate din efectiv.
De asemenea, au activitatea suspendată opt unități: școala și grădinița din Sânpetru, din cauza incidenței de peste 6 în comună, trei grădinițe din Brașov, una din Făgăraș, școala și grădinița din Dăișoara (comuna Ungra).
Totodată, elevi cu cereri să stea în online sunt 426, iar profesori care să predea 100% în online sunt 83. Asta din cauza faptului că au boli cronice sau au persoane în familie cu boli cronice, care sunt mult mai vulnerabile la virusul SARS-CoV-2.
Lista cu scenariile pentru fiecare unitate de învățământ se regăsește AICI
Sursa:mytex.ro

LĂSAȚI UN MESAJ