Școală după Școală – program pentru copiii care nu au participat la cursuri online

0
180
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Odată cu redeschiderea cursurilor, Guvernul României a dat o veste bună elevilor brașoveni și școlilor din județ. Este vorba de adoptarea unei Ordonante de Urgentă a Guvernului prin care programul-pilot Școală după Școală primește aplicabilitate.
Prin OUG 6/2021 toți elevii de până în clasa a VIII-a, inclusiv vor putea beneficia de un program de tipul After-School. Beneficiul este acordat dacă aceștia nu au putut participa la cursurile online în ultimul an.
‘’Indiferent de motivul pentru care elevii nu au putut participa la cursurile online, fie din lipsa mijloacelor tehnice, a slabei acoperiri a rețelei de internet sau a problemelor personale de sănătate, părinții trebuie să știe că acest program le oferă șansa copiilor să recupereze materia pierdută și să revină la un nivel educațional adecvat. Programul-pilot ‘’Școală după Școală’’ne dă posibilitatea de a ajuta copiii din mediile vulnerabile să rămână la școală și să aibă o șansă la o viață mai bună, iar de această șansă trebuie să profite cât mai multe localități din Țara Făgărașului’’– a declarat, DumitruFlucuș – deputat PNL
Conform ordonanței, fiecare elev va primi un tichet în valoare de 200 de lei/lunar pentru semestrul al II-lea. Pentru acest program-pilot este prevăzută suma de 30 de milioane de euro și va fi finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

LĂSAȚI UN MESAJ