Sărbătoarea “Zilele Cetății”- povestea frumoasă a Făgărașului

0
63
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

„Construcţia Cetăţii Făgăraş a început la sfârşitul secolului al XIV-lea, când Ţara Făgăraşului era stăpânită de domnii Tării Româneşti ( stăpânire care a durat din 1368 până în 1462). Construirea cetăţii a însemnat mai întâi asanarea mlaştinii prin aşezarea de trunchi de copaci şi piatră de munte pentru a crea o fundaţie solidă cetăţii ce urma a fi construită. A urmat apoi…” sfârșitul poveștii îl veți vedea vineri și sâmbătă, 19 și 20 august 2016, de la ora 23.00, la Cetatea Făgăraș unde va rula spectacolul intitulat „Video – Mapping Cetatea Făgăraș 725”. Este vorba de un spectacol multimedia de video-mapping, în cadrul căruia pe zidul cetății va fi proiectat un show de 5 minute care se va repeta pana la orele dimineții. Proiectul propriu-zis presupune o imagine 3D complexă astfel încât „relieful” zidului devine protagonistul unui spectacol dinamic de sunet, culoare și lumină.

În interiorul Cetății Făgăraș se vor proiecta, în zilele de 18, 19, 20 august de la ora 21.00 filmele – Cinema, mon amour; Povești trăsnite/Wild Tales; Despre oameni și oi/Rams.
În zilele de 19, 20 și 21 august se va organiza grădinița medievală și acolo trupa de teatru „Ilustru Teatru” va juca piese de teatru în regia lui Vladimir Vărzaru.

În cadrul sărbătorii Făgărașului va avea loc a doua ediție a concursului de gătit – Cupa „Stolnicul Cetății Făgăraș”, iar “Cercetașii Țării Făgărașului” vor organiza o tabără cercetășească în care copilașii vor putea trăi câteva zile în sălbăticia urbană, vor face jocuri cercetășești, construcții cercetășești și alte activități specifce.

Tinerii, în serile de 19, 20 și 21 începând cu orele 23.00 vor avea, într-un cort amenajat în parcarea Cetății Făgăraș, after-party-uri cu diferite tematici.

Pe scena amplasată în fața Casei de Cultură, sărbătoarea Făgărașului va debuta joi, 18 august, cu concerte de muzică populară românească și muzică specifică minorităților. Vineri, în data de 19 august, scena va aparține ansamblurilor de dansuri tradiționale și artiști de muzică populară locali și naționali – Ionuț Langa, Cristian Pomohaci și Marius Ciprian Pop.
Sâmbătă, 20 august, pe scenă vor concerta: Trupa Din Fier, Daniel Ignat&Andy Roll, Trupa Compact.Duminică, 21 august, începând cu ora 20.30 vor concerta Nicole Cherry și Antonia.

O poveste care trebuie neapărat văzută!

LĂSAȚI UN MESAJ