Sărbătoare şi la Cincu de Ziua Armatei!

0
129
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Satul Cincu a purtat astăzi haine de sărbătoare dar şi de armată! Zeci de localnici s-au adunat în centrul satului pentru a participa la evenimentul organizat cu ocazia Zilei Armatei României. Militarii care au fost în centrul atenţiei au fost bineînţeles cei găzduiţi pe raza comunei Cincu, cei de la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre„Getica“.

Ziua Armatei României nu a fost trecută cu vederea nici în comuna Cincu. Militarii de la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre „Getica“ au sărbătorit în centrul satului alături de autorităţile locale, localnici dar şi copiii de la Şcoala Gimnazială.
Evenimentul a debutat cu arborarea drapelului naţional şi cu intonarea imnului României.
A urmat apoi o slujbă religioasă.

Rând pe rând reprezentanţii Primăriei, cei ai şcolii gimnaziale dar şi ai militarilor din Cincu au vorbit despre semnificaţia zilei de 25 octombrie în istoria neamului românesc. Cuvinte emoţionante a rostit şi ultimul veteran de război din Cincu, Ioan Cristea.
În cinstea militarilor, elevii Şcolii Gimnaziale din Cincu au pregătit un mic program artistic.
În această zi s-a vorbit mult despre ostaşii căzuţi la datorie astfel că cei prezenţi au depus coroane la monumentul eroilor.
Momentul mult aşteptat, în special de copii a fost defilarea gărzii de onoare.
Cei prezenţi la sărbătoare au putut vizita şi un stand în care au fost prezentate cu elemente de tehnică militară.
(M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ