Sărbătoare mare mâine. Ce nu ai voie să faci pe 2 februarie!

0
869
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Întâmpinarea Domnului este praznuita la 40 de zile de la nasterea lui Hristos, pe 2 februarie. Mântuitorul este dus la Templu de Fecioara Maria și dreptul Iosif pentru împlinirea Legii, care prevedea ca orice întâi născut de parte bărbăteasca să fie afierosit lui Dumnezeu în a 40 a zi de la naștere. În acest moment se făcea și curățirea mamei. În Templu sunt întâmpinați de dreptul Simeon și prorocita Ana.

Potrivit tradiției, în această zi de sărbătoare, copiii erau unși cu grăsime de urs prin acest obicei se credea că puterea acestui animal era transferată asupra copiilor. Bolnavii erau tratați în această zi prin afumare cu păr de urs.

Potrivit tradiției, în această zi nu se consumă miere. Acest obicei este considerat o ofensă la adresa muncii ursului, scrie ele.ro.

În data de 2 februarie este cruce roșie în calendarul ortodox. Astfel, în această zi nu este bine să muncești, tradiția spune că dacă te ocupi de treburile gospodărești atragi furia ursului.

Tradiția spune că în Ziua Întâmpinării Domnului, femeile de la țară se adunau pentru a vorbi. Astfel, mâine nu este bine să te cerți. Este ziua în care tinerii este bine să se întâlnească, prietenii să se revadă. Acest obicei ajută la menținerea relațiilor între apropiați.

LĂSAȚI UN MESAJ