Șapte cetăţeni străini, depistați la muncă fără forme legale în Braşov

0
92
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

În luna februarie, în urma activităților întreprinse, poliţiştii de imigrări din Braşov în cooperare cu Gruparea Mobilă de Jandarmi “Burebista” Brașov și Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov au depistat 7 cetățeni străini care munceau fără forme legale. Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească țara noastră în termen de cel mult 30 zile. Totodată, reprezentanţii societăţilor comerciale au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 70.000 lei.
Cetățenii străini, cu vârste cuprinse între 25 și 49 de ani, sunt: 3 din Egipt, și câte 2 din Sri Lanka și Venezuela și munceau, fără forme legale, la societăți comerciale din domeniul construcţiilor.
Două persoane dintre cetățenii străini, aveau vize de lungă ședere, însă nu respectau scopul pentru care le-a fost acordată viza și munceau fără aviz de muncă. Ceilalți 5 cetățeni sunt titularii unor permise de ședere obținute în scop de muncă, însă își desfășurau activitatea la un alt angajator fără ca în prealabil acesta să solicite noi avize de muncă.
Ca urmare a celor constatate, polițistii de imigrări au revocat dreptul de ședere și au emis pe numele cetățenilor străini decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească țara noastră în termen de cel mult 15, respectiv 30 de zile.
Totodată, reprezentanţii societăţilor comerciale au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 70.000 lei, în conformitate cu prevederile OG 25/2014 privind angajarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României.
sursa:Inspectoratul General pentru Imigrari Serviciul pentru Imigrari al Judetului Brasov

LĂSAȚI UN MESAJ