Sănătate

0
23
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Algele marine
Algele se înscriu în categoria alimentelor-medicament, datorită conţinutului bogat în minerale şi oligoelemente (iod, magneziu, potasiu, calciu, fier, mangan, fosfor, sulf, cupru, nichel, cobalt, siliciu), vitamine şi aminoacizi. Toate acestea sunt foarte uşor de asimilat de organismul uman. Incluse în regimurile de slăbit, algele sunt un aliment cu aport caloric scăzut, care prezintă avantajul de a induce senzaţia de saţietate foarte rapid.

Elementele nutritive ale algelor sunt benefice nu doar organismului, ci şi pielii. Astfel, algele verzi au calitatea de a hidrata şi tonifica pielea în profunzime. Algele albastru-verzui sunt bogate în proteine, stimulează metabolismul pielii, redându-i tonusul şi elasticitatea. Algele maro sunt indicate pentru pielea grasă, cu multe puncte negre sau coşuri. Pentru catifelarea pielii, apelaţi cu încredere la algele roşii!

Datorită iodului şi altor oligoelemente, băile de alge sunt recomandate pentru netezirea epidermei şi pentru subţierea pernuţelor de grăsime ale pielii.
Totodată, algele stimulează creşterea părului şi a unghiilor.
Specialiştii recomandă algele marine pentru stimularea funcţiilor hepatice, pentru tratamentul afecţiunilor glandei tiroide, al nodulilor limfatici. Datorită antioxidanţilor conţinuţi, algele previn bolile cardiovasculare, renale, oculare, pulmonare şi îmbătrânirea prematură. Algele sunt şi un bun stimulent al memoriei.

LĂSAȚI UN MESAJ