Sănătate

0
61
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

coacazeAgrişele, fructe care ţin la tinereţe

Vreţi să preveniţi îmbătrânirea precoce? Nimic mai simplu! Specialiştii ne recomandă agrişele pentru menţinerea tinereţii. Chiar dacă au un conţinut mai bogat în calorii decât celelalte fructe de pădure, asta nu înseamnă că agrişele îngraşă.

Cură cu agrişe
În cazul în care aveţi probleme cu kilogramele în plus, puteţi opta pentru o cură cu agrişe, cu o singură condiţie. În ziua în care se consumă agrişe renunţaţi la celelalte alimente. Graţie efectului remineralizant, cura de agrişe este recomandată în astenii şi convalescenţe. Atenţie! Agrişele pot fi consumate fără probleme şi de diabetici pentru că aceste fructe conţin o cantitate foarte mică de zaharoză. Datorită efectului hipotensiv, agrişele se folosesc şi în tratarea hipertensiunii arteriale. 100 g de agrişe proaspete ne oferă 210 mg de potasiu, element necesar bunei funcţionări a muşchiului cardiac.

Preventiv
Răceala poate fi ţinută la distanţă cu ajutorul ceaiului de agrişe. Acesta se prepară dintr-o mână de frunze de agrişe peste care se toarnă 500 ml de apă clocotită, care se mai lasă un minut la fiert. Când se răceşte, se îndulceşte cu miere şi se bea aproximativ trei căni pe zi. Specialiştii precizează că acelaşi ceai este benefic şi pentru tratarea tusei. Datorită conţinutului foarte bogat în vitamine şi săruri minerale, agrişele trebuie incluse şi în alimentaţia copiilor, fiind un excelent tonic, dar şi un bun digestiv.

Îngrijirea părului
Specialiştii recomandă consumul de agrişe pentru combaterea căderii părului. Cea mai eficientă soluţie: consumarea pur şi simplu a acestor fructe ori de câte ori avem ocazia şi în orice formă (proaspete, suc, pastă, compot). Agrişele pot fi fierte în ulei de cocos, iar cu substanţa obţinută se masează uşor pielea scalpului.

LĂSAȚI UN MESAJ