Salvamont Victoria a primit 50.000 de lei de la JYSK

0
194
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Salvatorii montani din orașul Victoria au motive de bucurie. JYSK România a devenit principalul sponsor al Asociației Salvamont Victoria, după semnarea unui contract pe trei ani prin care va susține financiar asociația.

În primul an, valoarea contractului va fi de 50.000 de lei, sumă destinată dotării Asociației Salvamont Victoria cu echipamentul necesar desfășurării activităților lor „Activitatea asociației noastre se bazează în mare măsură pe voluntariat. Cu excepția unui alt partener care ne sprijină în telecomunicații și a formularelor de 2% prin care donează în general prieteni și cei care ne cunosc, nu avem alți sponsori. Sponsorizările sunt principala noastră sursă de finanțare și ne ajută să ne desfășurăm activitatea”, mărturisește Thomas Bross, președintele asociației.

Asociația Salvamont Victoria este responsabilă de o parte din fața nordică a Munților Făgăraș, iar aria de acțiune acoperă 13 văi și circa 43 de kilometri din creasta principală, una dintre cele mai dificile și periculoase zone din Munții Făgăraș. Printre principalele vârfuri din zona de acțiune a salvamontiștilor din Victoria se numără Vârful Moldoveanu, Vârful Urlea, Vârful Dara și Vârful Viștea Mare. Înființată în anul 1969, Asociația Salvamont Victoria realizează acțiuni de patrulare, marcaje, refacere podete și refugii alpine, degajare trasee turistice, acțiuni de transport și salvare accidentați, cursuri de pregătire pentru salvamont, montarea de piloni și săgeți indicatoare, toate acestea având ca scop prevenirea accidentelor montane.

LĂSAȚI UN MESAJ