S-a dat alarma în Făgăraș!

0
141
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

10.08 este ora în care, în întreg Făgărașul s-a auzit un sunet asurzitor de alarmare a unui dezastru. Din fericire, a fost vorba doar de un exercițiu desfășurat la nivelul întregii țări.

IGSU a desfăşurat săptămâna aceasta un amplu exerciţiu, la nivel naţional, pentru testarea şi verificarea unor echipamente din componenţa sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă – PROCIV 2017.
Au fost verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înştiinţare către autorităţi, cât şi modul de funcţionare a mijloacelor de alarmare a populaţiei (sirene) existente la nivelul comunităţilor. În această dimineață locuitorii Făgărașului au auzit semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauze de 10 secunde intre ele, la 10.08. Sirenele sunt montate în diverse zone. Zona Mecanoplast, în zona centrală sunt montate două, în zona Gării, în zona cartierului Tudor Vladimirescu, zona 13 Decembrie, Narciselor și platforma UPRUC. În total sunt 10 sirene dar Primăria Făgăraș este în curs de a achiziționa încă două.

LĂSAȚI UN MESAJ