S-a turnat fundația complexului de înot, urmează baza sportivă de tip 1

0
370
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Viitorului complex sportiv de înot și agrement din Făgăraș, încep să i se vadă formele. Până la această dată au fost turnate fundațiile izolate, în proporție de 65% și s-au realizat pereții subsolului tehnic. Este vorba despre proiectul realizat de Compania Națională de Investiții (CNI), fondurile alocate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei fiind în valoare de 18,3 milioane de lei (fără TVA).
Complexul de înot și agrement va avea un bazin de înot semiolimpic cu 8 culoare, acoperit, cu o lungime de 25 m și o lățime de 21 m, unde copiii se vor putea pregăti pentru competițiile sportive. În afara orelor de antrenament, acesta va putea fi folosit de oricine vrea să facă mișcare în apă.
Vor mai fi amenajate un bazin mic, tot acoperit, cu dimensiunea de 15 x 7 m – destinat doar copiilor, un bazin de hidromasaj cu dimensiuni de 7 x 3 m, saună uscată, saună umedă și saună sărată. Vor exista toate anexele tehnice necesare utilizatorilor, precum vestiare, grupuri sanitare, lift, cabinet medical, sală de recuperare, tribune, spații tehnice, cameră centrală etc.
Tot în zona aceea a parcului Regina Maria, mai exact pe amplasamentul vechiului teren de zgură, o altă investiție va prinde contur în scurt timp. Este vorba de baza sportiva TIP 1, finanțat tot prin CNI. Conform proiectului aprobat, baza sportivă va avea următoarele funcțiuni:
– Teren sportiv fotbal, gazon natural, dimensiuni omologate UEFA și FRF cu dimensiuni 105m x 68m cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori;
– Teren sportiv mic, gazon sintetic, ce va fi trasat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis și va avea dimensiunea de 20m x 40m;
– Clădire vestiare și administrativă;
– Parcare autovehicule și autocar.
Acest proiectul are o valoare de 7.037.987,88 lei.
În acest moment acest proiect se află în faza de licitație construcții. Licitația a fost lansată în SEAP în data de 16 august 2021,  cu termenul limită pentru primirea ofertelor 04.10.2021, ora 15.00.

LĂSAȚI UN MESAJ