S-a modificat Codul Rutier

0
29
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

noul cod rutierCodul Rutier a fost modificat, printr-o ordonanţă a Guvernului, publicată zilele trecute în Monitorul Oficial. Ordonanţa 21/2014 pentru modificarea si completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice aduce modificări în ceea ce priveşte transportul copiilor.

Astfel, începând cu data de 28 septembrie 2014, va fi interzis transportul copiilor în vârstă de până la 3 ani în autovehicule care nu sunt echipate cu sistem de siguranţă. Totodată, şoferii vor avea obligaţia să se asigure că, pe timpul conducerii vehiculului, minorii poartă centurile de siguranţă sau sunt transportaţi numai în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate.

Şoferii care nu se vor asigura că persoanele minore poartă centuri de siguranţă sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate vor primi 3 puncte de penalizare.

Alte modificări ale Codului Rutier vizează posibilitatea recoltării probelor biologice în ambulanţă sau în autospecială aparţinând Serviciului mobil de urgenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ