S-a deschis expoziția de pictură „Crucea lui Becheș”, Ștefan Câlția

0
92
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

 

Duminică, a avut loc deschiderea seriei de evenimente”Loc.Școala de privit acasă”, proiect organizat între 4-18 august 2013 în satul Şona de lângă Făgăraş, loc al copilăriei pictoruluiȘtefan Câlția. 

_MG_6246

Primul eveniment al seriei a fost vernisajul expoziţiei de pictură în cadrul căreia este expusă pentru două săptămîni, în clădirea vechii şcoli din sat, lucrarea-triptic de mari dimensiuni numită „Crucea lui Becheş” a pictorului Ştefan Câlţia, reprezentare a unui peisaj din împrejurimile Şonei. La deschiderea expoziţiei i-au fost alături pictorului Ştefan Câlţia mulţi locuitori ai satului Șona, adulţi şi copii, bucuroşi de a se afla împreună, de a depăna amintiri şi gânduri despre prezent şi viitor, de a se cunoaşte mai bine. La invitaţia organizatorilor, sătenii au pregătit pentru eveniment, cu dragoste şi pricepere, prăjituri după reţete de post ale căror povești vor putea fi citite în paginile ziarului „Şona noastră”, publicație în ediție unică dedicată evenimentelor.

Până pe 18 august 2013, vor avea loc la Şona conferinţe şi discuţii pe teme de ecologie, sociologie, istorie şi artă susţinute de specialişti ai acestor domenii, precum şi ateliere de creativitate şi responsabilizare pentru copii şi adulţi.

Locuitori sau doar călători prin ţinuturile Şonei, sunt toți aşteptaţi cu drag să ia parte la evenimentele următoare ale proiectului „Loc. Școala de privit acasă”. Programul complet poate fi consultat la adresa www.posibila.ro și în ziarul gratuit al proiectului – „Șona noastră”, ce se va distribui în Șona, sate învecinate și Făgăraș, vineri 9 august 2013. 

LĂSAȚI UN MESAJ