S-a bătut toaca la Victoria

0
56
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

A fost sărbătoare mare astăzi la Victoria. Zeci de copii din toate colţurile ţării şi nu numai au participat la cea de-a 8-a ediţie a concursului internaţional de bătut toaca. Lume multă, feţe bisericeşti şi concurenţă acerbă.

Forfotă mare astăzi la Victoria, la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“, unde s-a desfăşurat cea de-a opta ediţie a concursului internaţional de toacă. La startul competiţiei s-au înscris aproape 100 de copii din toate colţurile ţării, dar şi din Ucraina şi Bulgaria. Aceştia au încercat, rând pe rând, să-şi arate iscusinţa şi măiestria în arta sunetelor la concursul de toacă. Şi cum concursul a început la ora 11.00, concurenţii au ţinut să participe şi la o paradă a costumelor populare, pentru a arăta fiecare de unde provine şi cât de frumos este costumul popular pe care îl poartă.

Ajutaţi de înalte feţe bisericeşti, copiii au bătut toaca dar au cântat şi la clopote. Pentru mulţi dintre ei nu este pentru prima dată când participă la concursul din Victoria.

Micii artişti au venit însoţiţi de profesorii lor, preoţi din bisericile din România, care i-au învăţat pe copii secretele mânuirii instrumentelor muzicale.

La concurs a participat şi Prea Sfinţitul Andrei Făgărăşanu, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.
Ca în fiecare an, organizatorul concursului internaţional a fost preotul Octavian Smădu, parohul Bisericii Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Victoria.

La sfârşitul concursului cei mai buni au fost premiaţi.
(A.R.)

LĂSAȚI UN MESAJ