Românii peste elvețieni sau francezi la vizitat Maldive

0
131
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Destinația Maldive este tot mai căutată de turiștii români. Aceștia i-au depășit ca număr pe cei din alte țări. Astfel, țara noastră se află pe locul cinci în lume în topul țărilor care au trimis cei mai mulți turiști pe insula exotică.
Am reușit să depășim, ca număr de turiști, state precum Elveția, Franța, Germania sau SUA, unde salariul mediu și puterea de cumpărare sunt incomparabil mai mari.
Nu doar frigul și pandemia i-a făcut pe doritorii de vacanțe să aleagă Maldive, aceștia au fost motivați și de alți factori. Au fost lansate curse charter de către agențiile locale de turism. Adică există zboruri directe. Un alt factor este că Maldive este un arhipelag format din aproape 1200 de insule. De multe ori pe o insulă există doar un singur resort, ceea ce înseamnă un număr de cazuri de Covid relativ mic.
Doar în primele zece zile din ianuarie 2021, aproape 1500 de turiști românii au preferat să se bronzeze pe plajele din arhipelag. Adică 4,7 la sută din totalul vizitatorilor străini, potrivit unui raport al Autorității de turism din Maldive. Dar nu se poate intra oricum în țară, ci doar pe bază de test PCR Covid, spre deosebire de Mexic sau Republica Dominicană, unde intrarea este liberă.
Thailanda, Republica Dominicană, Mexic, Cuba, Bali, Mauritus erau destinațiile exotice solicitate în mod normal în perioada ianuarie–februarie, însă anul acesta, din cauza restricțiilor, multe dintre ele au fost inaccesibile.

LĂSAȚI UN MESAJ