Românii care locuiesc în Italia de cel puţin 10 ani vor primi 780 de euro de la statul italian

0
540
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Românii rezidenţi în Italia de cel puţin 10 ani de zile vor primi de la stat 780 de euro după ce liderul formaţiunii populiste Mişcarea Cinci Stele (M5S), Luigi Di Maio, vicepremier şi ministru al Dezvoltării Economice, a decis acordarea „venitului de cetăţeni” (reddito di cittadinanza), anunţă quifinanza. it.
„Reddito di cittadinanza” a fost promis de guvernul M5S – Lega în timpul campaniei electorale şi va fi acordat şi străinilor din Italia rezidenţi de cel puţin 10 ani pe teritoriul peninsulei.
„Reditto di cittadinanza” reprezintă un sprijin economic, un venit minim garantat, care prevede un ajutor în valoare de maxim 780 de euro pe lună pentru toţi cetăţenii cu venituri mici sau fără niciun venit. Este un sprijin din partea statului italian pentru toţi cei cu venituri sub pragul sărăciei, prag stabilit de ISTAT în Italia ca fiind sub 780 de euro.
Ministrul italian al Economiei, Giovanni Tria, a declarat că de noul proiect de lege vor beneficia şi imigranţii care locuiesc în Italia de cel puţin 10 ani, având în vedere că proiectul a fost de la început destinat celor care trăiesc în condiţii economice precare pe teritoriul Peninsulei.
Potrivit quifinanza. it, se estimează că de acest „venit de cetăţenie” (reddito di cittadinanza) vor beneficia circa un milion familii de cetăţeni străini.
Peste 5 milioane de persoane defavorizate trăiesc în sărăcie absolută, dintre acestea 1,6 milioane fiind cetăţeni străini. Din cele 1,6 milioane, 2 din 3 ar putea solicita venitul de cetăţenie în calitate de cetăţeni ai UE sau care deţin permis de şedere pe termen lung.

LĂSAȚI UN MESAJ