România, considerată de Daily Mail unul dintre „partenerii” europeni dezagreabili

0
35
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html
  • România este considerată, alături de Kosovo şi Turcia, un partener dezagreabil pentru UE, într-un comentariu intitulat „Trafic de organe, eugenie şi corupţie: faceţi cunoştinţă cu noii noştri «parteneri» europeni” şi publicat pe blogul cotidianul britanic Daily Mail.
  • Kosovo se află pe lista potenţialilor candidaţi la UE, în pofida tuturor dovezilor că premierul Hashim Thaci şi infractorii albanezi apropiaţi lui sunt implicaţi în „tratamente inumane şi trafic de organe în Kosovo”, îşi deschide comentariul cotidianul britanic.

Românii, următorul grup dezagreabil de „parteneri europeni”, sunt obligaţi în continuare „să stea pe locurile din spate: li s-a permis să adere la UE în pofida amplorii crimei organizate şi a corupţiei din ţară (…) dar acum că au intrat, francezii, germanii şi ceilalţi încep să îi dispreţuiască”, scrie cotidianul britanic.

Taberele instalate de români au provocat destule dispute în Franţa şi Italia, fără să mai fie nevoie ca mafia românească să circule liber în spaţiul Schengen, continuă Daily Mail.

„Românii nu vor accepta să li se spună că sunt membrii UE de mâna a doua. Parlamentul de la Bucureşti a început să ameninţe cu împiedicarea aderării Croaţiei şi cu blocarea sau cel puţin tergiversarea ratificării unui protocol care permite unui număr suplimentar de parlamentari europeni să îşi preia funcţiile în PE, în cazul în care ţara lor nu este primită în Schengen”, afirmă cotidianul.

Între timp, un alt potenţial membru, Turcia, nu ar trebui să adere la UE din cauza diferenţelor culturale şi politice, conchide Daily Mail.

LĂSAȚI UN MESAJ