România a primit alte 698.490 doze de vaccin

0
110
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Luni, 24 mai, România a primit o nouă tranșă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 698.490 doze. Vaccinurile au fost livrate pe cale aeriană și au  ajuns pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.
Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.
Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează:
Centrul Național de Stocare București: 231.660 doze;
Centrul Regional de Depozitare Brașov: 60.840 doze;
Centrul Regional de Depozitare Cluj: 99.450 doze;
Centrul Regional de Depozitare Constanța: 60.840 doze;
Centrul Regional de Depozitare Craiova: 70.200 doze;
Centrul Regional de Depozitare Iași: 81.900 doze;
Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 93.600 doze.
Până la acest moment, țara noastră a recepționat 7.214.669 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 5.847.392 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.
În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.
În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

LĂSAȚI UN MESAJ