Risc ridicat de producere a avalanşelor în Munţii Făgăraş. Salvamontiștii au coborât câțiva turiști nemți

0
63
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Riscul de producere a avalanşelor în Munţii Făgăraş este unul ridicat, potrivit buletinului nivo-meteorologic al Administraţiei Naţionale de Meteorologie şi a prognozei meteo pentru următoarele zile. Astfel, la peste 1.800 metri altitudine probabilitatea este de gradul 4 (pe o scală de la 1 la 5), risc ce se va menţine şi în zilele următoare.

În acest context, pentru prevenirea accidentelor montane, salvamontiștii din Victoria, solicită turiştilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona  și să evite practicarea sporturilor de iarnă în această zonă. Din păcate, sunt și turiști care își riscă viață. Este și cazul unor schiori nemți care au coborât ieri, la îndemnul salvamontiștilor.

Așadar turiştii care doresc să practice sporturi de iarnă în această zonă sunt rugaţi să solicite informaţii şi să respecte recomandările patrulei Salvamont aflată în zonă şi de asemenea să fie dotaţi cu echipamentul individual de salvare din avalanşă (sondă de avalanşă, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de semnalizare/căutare în avalanşă). Reamintim faptul că traseele turistice superioare cabanelor din munţii Făgăraşului sunt închise.

…………

LĂSAȚI UN MESAJ