Rezultate finale alegeri parlamentare. Cine ne va reprezenta în Parlament din județul Brașov.

0
340
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

parlamentari-alesiAcestea sunt rezultatele finale obținute de partidele politice în județul Brașov, la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016: PSD- 36,71% Camera Deputaţilor, 37,58% Senat, PNL- 21,01 % Camera Deputaţilor, 21,84 Senat, USR- 13,93 Camera Deputaţilor, 14,79% Senat, UDMR- 6,10% Camera Deputaţilor, 6,18% Senat, ALDE- 5,93% Camera Deputaţilor, 6,24% Senat
În urma rezultatelor obținute, județul Brașov va fi reprezentat în Parlamentul României de următorii:
– Camera Deputaților: Mihai Popa, Viorel Chiriac, Roxana Mânzatu, Mihai Mohaci, din partea PSD, Mara Mareș și Gabriel Andronache, de la PNL, Remus Borza, ALDE, Tudor Benga, USR, Izabella Ambrus, UDMR
Mihai Popa (PSD) făgărășean și este de profesie avocat. Este președintele organizației PSD Făgăraș, secretar executiv organizația județeană Brașov, a deţinut funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov.
Viorel Chiriac (PSD) a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, în mandatul actual este senator.
Roxana Mînzatu (PSD) este fost secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, a lucrat mult timp pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Braşov, expert în atragerea de fonduri europene.
Mihai Mohaci (PSD) a deţinut funcţia de prefect și cea de subprefect, a fost preşedinte al Protecţiei Consumatorului Braşov.
Ambrus Izabella (UDMR) deţine în prezent funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov.
Mara Mareş (PNL) este făgărășeancă, are  24 de ani, este absolventă a Liceului St. Clare’s, Oxford şi a Facultăţii de Studii Europene şi Internaţionale din cadrul King’s College, University of London.
Gabriel Andronache (45 ani) este un politician cu vechime, a activat în PNL din primii ani de la înfiinţare, acum este deputat.
Tudor Benga (USR) are 35 de ani, este antreprenor, fondator al celei mai mari librarii online în limba engleză.
Remus Borza de la ALDE, avocat de profesie, coordonează Grupul Borza și Asociații, care deține două societăți de insolvență, Euro Insol SPRL și Assistance Insolv SPRL, situate între primele 5 firme de insolvență din România, gestionând active ce depășesc 850 milioane de euro.
La Senat, lista arată astfel: Marius Dunca, Florin Orțan (PSD), Daniel Zamfir (PNL), Allen Coliban (USR)
Marius Dunca (PSD) a fost preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, este secretar general la Centrul Internaţional Anti Drog CIADO România, este preşedinte interimar la PSD Braşov.
Florin Orţan (PSD) este medic cardiolog la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, actualmente consilier judeţean.
Daniel Zamfir (PNL), în prezent este deputat în Colegiul 1 Braşov (zona Făgăraş). În calitate de parlamentar este iniţiator al Legii dării în plată și al Legii conversiei creditelor în franci elvețieni.
Allen Coliban (USR) are 37 de ani, experiență de 10 ani în industria IT, 8 ani în consultanță de business şi fonduri europene, 6 ani în dezvoltare organizațională şi managementul performanței.

LĂSAȚI UN MESAJ