Reţeta săptămânii

0
27
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

retetaArdei umpluţi cu carne

Ingrediente : carne de vită 300 g, carne de porc 200 g, ardei graşi 2 kg, orez 100g ulei 200 g, ceapă 150 g, ouă 1 buc, făina 30 g, bulion de roşii 100 g, verdeaţă 2 leg. roşii 300 g, smântână 300 g, piper, sare.

Mod de preparare :
Carnea se trece de două ori prin masina de tocat, împreună cu 100 g ceapă tocată şi călită în ulei. Orezul se fierbe separat şi se amestecă cu carnea. Se adaugă un ou, sare, piper şi verdeaţă tocată şi se amestecă bine. Se spală ardeii, se taie capacele, se scot seminţele, se umplu ardeii cu compoziţia de carne, se prăjesc pe toate părţile în ulei şi se aşează într-o cratiţă. Restul de ceapă, zarzavatul dat pe răzătoare şi faina se călesc în ulei, se sting cu bulion subţiat cu apă, se lasă să fiarbă 30 min. şi se pasează printr-o sită. Se toarnă acest sos peste ardei şi se fierb circa 45 min. Se adaugă roşiile tăiate felii şi se dă vasul la cuptor pentru 15 min.

La servit se adaugă smântâna şi verdeaţa la fiecare porţie.

LĂSAȚI UN MESAJ