
Ingrediente:
– 2 kg de somn (curățat ăi tăiat în bucăți potrivite)
– 3- 4 cepe mari (tocate mărunt)
– 3- 4 ardei grași (tocați cubulețe)
– 2- 3 roșii (tocate cubulețe)
– 2 morcovi (tocați cubulețe)
– 1/2 țelină (tocată cubulețe)
– 1 ardei iute (opțional)
– 3- 4 linguri de ulei
– 4 litri de apă
– sare și piper după gust
– pătrunjel și leuștean proaspăt (tocat mărunt)
Mod de preparare:
Se pune uleiul la încălzit într-o oală și se adaugă ceapa și ardeiul gras. Se gătește timp de aproximativ 5-7 minute, sau până când legumele devin moi și translucide.
Se adaugă morcovii, țelina și ardeiul iute (opțional) și se continuă gătirea timp de încă 5-7 minute, sau până când legumele devin ușor aurii.
Se adaugă roșiile și somnul în oală și se acoperă cu apă. Se asezonează cu sare și piper, după gust.
Se lasă la fiert, la foc mediu, timp de aproximativ 25-30 de minute, sau până când somnul este gata. Nu se amestecă prea mult, pentru a nu sfărâma somnul.
Se presară pătrunjel și leuștean, tocat mărunt, deasupra ciorbei și se servește imediat, alături de mămăligă sau pâine proaspătă.
Pofta buna!
Proiectul ,, Dotări pentru întreținerea spațiului piscicol din comuna Mândra,, este un proiect finanţat prin PROGRAMUL OPERAŢIONAL PENTRU PESCUIT Şl AFACERI MARITIME 2014 – 2020, cu sprijinul Guvernului României şi Uniunii Europene şi întreprins de UAT Comuna Mândra