Restricții de weekend în localitățile din comunele Mândra și Șercaia

0
520
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Vineri și pe toată durata weekend-ului magazinele și toate „activităţile de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private” se vor închide la ora 18.00, iar de la ora 20.00 se poate circula doar cu motive bine întemeiate, în baza declarației pe proprie răspundere sau a adeverinței de la angajator. Aceste restricții se vor aplica, în zona Țarii Făgărașului, pentru localitățile din comuna Mândra și din comuna Șercaia, unde rata de incidență a depășit 4 infectări la mia de locuitori ( 4,21, respectiv 4,70 ). Pentru localitățile aparținătoare comunei Comăna, restricțiile se aplică pe parcursul întregii săptămâni. Rata de incidență în această zonă a ajuns la 13,96 de infectări la mia de locuitori, iar comuna a intrat în carantină. Incidența cumulată pe localitățile din județul Brașov o puteți vedea AICI.
Este al doilea sfârșit de săptămână în care se aplică aceste restricții, în localitățile în care rata de infectare este de peste 4. În localitățile în care incidența cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori depășește 7,5 aceste măsuri se aplică deja, pentru că vizează toate zilele săptămânii.
Noile restricții au fost decise de autoritățile din România în 25 martie, iar premierul Florin Cîțu susținea recent că ar putea fi ridicate din 1 iunie, când autotitățile vor „revenirea României la normalitate”, prin relaxarea unor măsuri.
Iată care sunt restricțiile în vigoare:
– În toate localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20.00-5.00;
– Se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 5.00-18.00, în toate localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori.
– Prin excepţie, unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, şi cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

LĂSAȚI UN MESAJ