„Regele Unirii”, sculptat în gheaţă, va trona în această iarnă pe platoul de la Bâlea

0
49
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

La 100 de ani de la Marea Unire, Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac îl va omagia pe Regele Ferdinand.
Ferdinand I a fost numit „Întregitorul de ţară”, sub sceptrul său realizându-se Unirea din 1918 – cel mai important act din istoria poporului român. Ferdinand a devenit primul rege al tuturor românilor.
În memoria sa, Ice Hotel va fi decorat cu sculpturi în gheaţă înfăţişând chipul şi momente din istoria celui de-al doilea rege al românilor. Lucrările în gheaţă ce vor decora, în acest sezon, ineditul hotel de la Bâlea Lac, vor fi realizate de sculptorul sibian Eugen Petri, cel care se va alătura echipei conduse de avrigeanul Dumitru Moscu, realizatorul sculpturilor din ediţiile anterioare ale proiectului.
Totodată, „în premieră pentru acest proiect, restaurantul ce va fi amenajat în holul principal al Hotelului de Gheaţă va purta un nume distinct, ales special pentru a marca aniversarea României Mari: «Ferdinand I al României». De asemenea, meniul disponibil la acest restaurant va fi adaptat cum se cuvine, astfel că, pe lângă băuturile şi felurile de mâncare deja cunoscute de la ediţiile anterioare, oaspeţii vor putea gusta aici şi anumite preparate speciale.
Ca urmare, vizitatorii ce vor ajunge în acest sezon la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac vor avea parte de o «lecţie de istorie» cu adevărat specială”, 
anunţă organizatorii, inaugurarea fiind programată pentru Ajunul Crăciunului.
Anul acesta este al 14-lea de când la Bâlea se ridică Hotelul de Gheaţă, care este considerat obiectiv unic în zona de sud – est a Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ