Recuperarea carnetului de conducere suspendat, se va face doar după urmarea unor cursuri de conducere defensive

0
5151
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Cei care vor să obțină carnetul de conducere sau să și-l recupereze după ce le-a fost suspendat vor trebui să ia cursuri de conducere defensivă şi de prim-ajutor. Legea care introduce aceste cursuri, iniţiata de deputaţii PSD Mircea Drăghici şi Alfred Simonis, a fost promulgată de președinte. Legea are ca obiect de reglementare completarea OUG nr.195/2002, în sensul instituirii obligaţiei anumitor categorii de conducători de autovehicule de a urma un curs de formare în vederea pregătirii speciale pentru prevenirea accidentelor rutiere, așa numita conducere defensivă, precum şi al stabilirii unor facilităţi fiscale pentru stimularea efectuării respectivelor cursuri de către toate categoriile de conducători de autovehicule.
Conducerea auto defensivă este definită în lege ca pregătire specială a conducătorilor auto în vederea prevenirii accidentelor rutiere.
Potrivit actului normativ, conducătorii auto pot urma un curs de formare în vederea pregătirii speciale pentru conducere auto defensivă.
România se află în continuare în topul statelor cu cele mai multe accidente produse în traficul rutier, iar documentele Comisiei Europene arată că avem cel mai mare număr de decese cauzate în traficul rutier.
Anual, aproape 2.000 de oameni îşi pierd viaţa în accidente rutiere pe drumurile din România şi aproape 10.000 de persoane sunt grav rănite. Numai în 2020, în urma accidentelor produse pe teritoriul țării au fost plătite despăgubiri de peste 3 miliarde de lei, peste trei sferturi fiind pentru daune materiale, iar 21% pentru vătămări corporale.
Legea îşi propune și să responsabilizeze șoferii care, deşi sancţionaţi, nu-şi achită amenzile şi continuă comportamentele periculoase: ei vor avea doar 6 luni să plătească amenzile iar daca nu o fac li se va suspenda permisul.
sursa:europafm.ro

LĂSAȚI UN MESAJ