Record de vizite la Cetatea Făgăraşului

0
52
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Cetatea Făgăraşului a fost întotdeauna un loc de atracţie pentru turişti. Numai că numărul celor care au  vizitat edificiul cultural din oraşul nostru a crescut considerabil în ultimii ani. În 2011, peste 30 de mii de turişti au trecut pragul Cetăţii Făgăraşului.

 

Dacă în anul 2005 doar 11 mii de turişti au vizitat Cetatea Făgăraşului, în 2011 numărul acestora s-a triplat. Peste 30 de mii de turişti au vizitat şi edificiul cultural atunci când au poposit în Făgăraş. Nu au fost doar turişti din ţară ci şi din ţări precum: Ungaria, Germania, Franţa, Olanda, Statele Unite ale Americii şi Canada. „În ultimii ai a crescut foarte mult numărul de turişti. Graţie faptului că am organizat o mediatizare şi popularizare foarte intensă, agresivă, nu doar a muzeului, ci şi a monumentului Cetatea Făgăraşului. Avem un privilegiu deosebit ca muzeul să aibă sediul chiar în Cetate. Pe lângă această popularizare, am crescut calitatea activităţilor muzeistice, mă refer aici la expoziţii, simpozioane, colocvii, cu o largă participare din ţară“, a spus Gheorghe Dragotă, directorul Muzeului „Valer Literat“.

Zilele Cetăţii Făgăraşului au adus foarte mulţi turişti. August a fost luna în care la Cetate au ajuns cei mai mulţi vizitatori. „Am avut activităţi pe care muzeul le-a organizat, în colaborare cu Primăria Făgăraş, sau cu alte instituţii de cultură şi care au atras turişti. La fel şi acele festivaluri care s-au desfăşurat în lunile de vară, au făcut ca muzeul să fie trecut de tot mai mulţi turişti“, a mai spus Dragotă.

Şi pentru anul viitor sunt  programate fel de fel de evenimente care să promoveze Cetatea Făgăraşului, aşa că autorităţile speră ca numărul turiştilor să-l depăşească pe cel de anul acesta.

(Loredana Socianu)

LĂSAȚI UN MESAJ