Rechizite gratuite pentru elevii defavorizaţi

1
30
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Elevii din învăţămîntul de stat, ciclul primar şi gimnazial, care provin din familii cu un venit redus vor beneficia şi în anul şcolar care începe în toamnă de rechizite gratuite.
Legislaţia prevede ca, pentru a intra în posesia acestui sprijin, părintele sau tutorele legal al elevului să depună, la unitatea şcolară la care elevul este înscris, în termen de cinci zile de la data începerii anului şcolar, cererea însoţită de actele doveditoare privind venitul net lunar pe membru de familie. Potrivit legislaţiei în vigoare, pentru a beneficia de acest sprijin, venitul net lunar pe membru de familie trebuie să nu depăşească 149,99 de lei. „Anul acesta estimăm că vor fi distribuite aproximativ 17.000 de pachete. Numărul final o să-l ştim după ce părinţii vor depune dosarele la şcoli. De la bugetul de stat, la nivelul judeţului Braşov au fost alocaţi în acest sens aproximativ 430.000 de lei. Acum sîntem în faza procedurilor de licitaţie“, a explicat pentru monitorulexpres.ro Dorel Agache, inspectorul şcolar general la Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov. Pachetele pentru elevii din clasele I-IV au o valoare de 25 de lei, iar cele pentru elevii din clasele V-VIII, de 30 de lei.

1 COMENTARIU

  1. […] Fagaras: Rechizite gratuite pentru elevii defavorizati Bine ai venit in Regiunea Centru! Elevii din învăţămîntul de stat, ciclul primar şi gimnazial, care provin din familii cu un venit redus vor beneficia şi în anul şcolar care începe în toamnă de rechizite gratuite. Legislaţia prevede ca, pentru a intra în posesia acestui sprijin, părintele sau tutorele legal al elevului să depună, la unitatea şcolară la care elevul este înscris, în termen de cinci zile de la data începerii anului şcolar, cererea însoţită de actele doveditoare privind venitul net lunar pe membru de familie. Potrivit legislaţiei în vigoare, pentru a beneficia de acest sprijin, venitul net lunar pe membru de familie trebuie să nu depăşească 149,99 de lei. „Anul acesta estimăm că vor fi distribuite aproximativ 17.000 de pachete. Numărul final o să-l ştim după ce părinţii vor depune dosarele la şcoli. De la bugetul de stat, la nivelul judeţului Braşov au fost alocaţi în acest sens aproximativ 430.000 de lei. Acum sîntem în faza procedurilor de licitaţie“, a explicat pentru monitorulexpres.ro Dorel Agache, inspectorul şcolar general la Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov. Pachetele pentru elevii din clasele I-IV au o valoare de 25 de lei, iar cele pentru elevii din clasele V-VIII, de 30 de lei. sursa: BZF  […]

LĂSAȚI UN MESAJ