Proiectul ,,FABRICA DE OXIGEN” prinde contur

0
48
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

pomi-tvbl-turnÎn cadrul proiectului ” Fabrica de oxigen” am vizitat zilele trecute câteva cartiere din oraş. Am început astfel proiectul fabricii de oxigen care va prinde în curând contur.

Primul popas a fost în cartierul Tudor Vladimirescu. Ne-am îndreptat spre acea zonă şi am bătut la uşile asociaţiilor de proprietari. Cu zâmbetul pe buze administratorii au salutat iniţiativa noastră. Oricine se bucură când află despre astfel de iniţiative. « Mi se pare o idee foarte bună pentru că până acum mai mult s-a tăiat decât s-a plantat. Este foarte bună iniţiativa dumneavoastră » a delcarat preşedintele Asociaţiilor de Proprietari nr. 2 şi 3, Vasile Baciu.
Acelaşi cartier, altă asociaţie, aceeaşi situaţie. Mai mult beton decât spaţiu verde, iar acolo unde se mai găseşte câte un petic de iarbă, nici urmă de copac. Astfel din nou ni s-a confirmat că o ,,fabrică de oxigen” e mai mult decât binevenită. « La noi în oraş sunt prea puţini pomi şi la noi în cartier e la fel. Iniţiativa dumneavostră mi se pare foarte bună în condiţiile actuale » a declarat Preşedintele Asociaţiei nr. 28, Gheorghe Burlea.

pomi-tvintrŞi pe făgărăşenii din acest cartier i-a încântat ideea unei fabrici de oxigen, o fabrică de sănătate şi de frumos. « Ne dorim, bineînţeles că ne dorim un cartier verde. Verdele înseamnă sănătatea oamenilor », « Cred că e nemaipomenită această idee de-a construi o fabrică de oxigen. Avem nevoie de copaci ca de aer! » ne-au spus câţiva oameni.

pomi-garazon-verOdată culese datele din cartierul Tudor Vladimirescu, ne-am îndreptat spre Zona Gării. Făgărăşenilor de aici nu le lipseşte spaţiul verde. E drept că ar putea fi mai bine îngrijit şi mai e loc destul pentru alţi pomişori. Între blocurile înalte sau în spatele celor de patru etaje, oamenilor de aici le-ar plăcea să se înalţe copaci ornamentali “E nevoie de copaci. Ne-ar prinde bine o alee aici între blocuri. E drept că nu ne putem întinde prea mult din cauză că spaţiul e destul de strâmt şi trebuie să rămână loc şi de parcare dar se poate realiza ceva frumos» a declarat preşedintele Asociaţiei 1B Zona Gării, Alexandru Răducă. «Avem nevoie de zonă verde. Nu s-au prea realizat multe aici în cartier şi sunt mulţi oameni care nu păstrează nici ceea ce au. » a declarat preşedintele Asociaţiei de Proprietari nr.20, Maria Căpitănescu.

În zilele următoarea vom vizita alte cartiere pentru realizarea proiectului fabricii de oxigen, iar în săptămânile următoare vom aduce pomişorii şi vom începe construcţia fabricii.
Lavinia Gheorghe

LĂSAȚI UN MESAJ