Proiectul “Educație prin cultură în comuna Jibert”, a ajuns la final

0
462
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Pentru finalizarea proiectului “Educație prin cultură în comuna Jibert”, finanțat prin  “Programul judeţean pentru finanţarea nerambursabilă din bugetul propriu al judeţului Braşov a proiectelor culturale pe anul 2021”, comuna Jibert a derulat mai multe activități culturale, în periada iulie – octombrie 2021. Proiectul a avut  ca obiectiv general promovarea educației și culturii tradiționale locale prin implementarea unor activități cultural-educative prin participarea activă a copiilor și tinerilor de la nivel local. Astfel, în luna iulie a fost organizată Tabăra de pictură  pe sticlă și gips, în satul Seliștat, cu participarea unui număr de 40 de copii.
În vacanța  de vară, mai precis în luna august, 20 de copii din satul Văleni au participat la un atelier de creație – traforaj și pirogravat.
Tot în luna august în satul Jibert, în incinta bibliotecii copii și tineri au avut parte de ateliere de story-telling, turnare și pictare figurine din gips.
În luna septembrie în satele Văleni și Jibert au fost organizate două spectacole de teatru pentru copii, ocazie cu care s-au jucat piesele „Muzicanții din Bremen”, „Suzi şi Bubi”, „Aspirina şi piramidonul”.
Prin ultima activitate a proiectului s-au marcat cei 815 ani de atestare documentară a satului Văleni, a fost prezentată monografia satului și aspecte din istoria comunității, iar cei mari au avut parte de diverse activități de story-telling și alte momente creativ- tematice.
Prin derularea acestui proiect autoritatea locală continuă sprijinirea activităților culturale inițiate la nivelul comunei de către parohiile locale și cadrele didactice și își propune să susțină în continuare sustenabilitatea acestora. Proiectul “Educație prin cultură în comuna Jibert” a fost cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov.

LĂSAȚI UN MESAJ