Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

0
134
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Administrația Națională de Meteorologie a publicat estimările  meteorologice pentru pentru patru săptămâni, respectiv pentru intervalul 20.12.2021 – 17.01.2022.
În prim săptămână a intervalului 20 – 27.12.2021, cu excepția regiunilor sudice și sud-vestice, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, mai ales în zonele montane. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.
În săptămâna 27.12.2021 – 03.01.2022, temperatura medie a aerului se va situa în general în jurul celei normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.  Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice.
Săptămâna 03 – 10.01.2022, va avea temperaturi medii ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.
În săptămâna 10- 17.01.2022, mediile valorilor termice se vor situa ușor sub cele specifice pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.  Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale, în cea mai mare parte a țării.
Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.
Sursa:meteoromania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ