Prognoza meteo pentru patru săptămâni

0
285
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în mai multe regiuni ale țării, în luna iulie, potrivit estimării meteorologice pe următoarele 4 săptămâni publicate de ANM. Cea mai afectată zonă este vestul țării.
În săptămâna 05-12 iulie, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval, mai ales în extremitatea de vest a țării. Excepție face sud-estul țării.
Va ploua mai mult decât de obicei, local, în extremitatea de est și de sud-est a țării, iar în rest cantitatea de precipitații va fi deficitară, mai ales în zonele montane.
Pentru săptămâna 12-19 iulie, meteorologii estimează că temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.
Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu posibilitatea unui ușor excedent local în regiunile vestice.
În săptămâna 19-26 iulie, temperatura medie va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, local în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele specifice acestei perioade.
Va ploua mai mult, local, în regiunile sud-vestice, iar în rest cantitatea precipitațiilor va fi în general apropiată de cea normală pentru acest interval.
Și în săptămâna 26 iulie- 2 august, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei periode, în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi ușor excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.
Estimările meteorologice pentru următoarele patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.
Sursa:digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ