Prognoza meteo pentru patru săptămâni

0
132
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

De Crăciun și de Revelion va fi mai frig decât în mod obișnuit. Meteorologii ne avertizează că un val de frig va lovi România, iar în unele zone ale țării, vom avea parte de zăpadă în seara de Crăciun. În intervalul 6 decembrie 2021 – 3 ianuarie 2022, temperaturile vor fi schimbătoare în toată ţara, iar la munte va fi mai frig decât de obicei.
Săptămâna 6 – 13 decembrie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în sud-est. Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice.
În zona montană înaltă va ninge, stratul de zăpadă va avea grosimi consistente, va fi asociat cu intensificări ale vântului şi va fi viscol.
Săptămâna 13 – 20 decembrie
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregi țări, dar mai ales în regiunile vestice și la munte.
Săptămâna 20 – 27 decembrie
Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.
Săptămâna 27 decembrie – 3 ianuarie
Mediile valorilor termice se vor situa sub cele specifice pentru această săptămână în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general deficitare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.
Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.
sursa:meteoromania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ