Prognoza meteo pentru două săptămâni

0
331
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

În Transilvania, valorile termice diurne vor avea variații pe tot parcursul intervalului. La mijlocul primei săptămâni, mediile maximelor vor fi în creștere de la 13 la 17 grade, iar până la sfârșitul intervalului vor oscila între 14 și 17 grade. Mediile regionale ale temperaturilor nocturne vor avea tendința de creștere ușoară de la 1…2 grade la începutul primei săptămâni, până spre 4…5 grade în a doua jumătate a intervalului. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată după data de 15 aprilie, semnificativ la începutul acestui interval, când vor fi posibile și cantități de apă mai importante.
La munte, în prima săptămână din interval, mediile temperaturilor maxime vor fi cuprinse între 4 și 9 grade, cu cele mai ridicate valori în data de 13 aprilie. Minimele termice, în medie, se vor situa între -3 și 3 grade, cu valorile cele mai ridicate în data de 14 aprilie. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendință de creștere ușoară, cu medii ale maximelor de 6…8 grade și ale minimelor de -1…1 grad. Probabilitatea pentru precipitații mixte va fi ridicată în jurul datei de 15 aprilie, când vor fi cantități de precipitații mai însemnate și din nou după data de 17 aprilie.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
Sursa:meteoromania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ