Profesorii de engleză şi cei de limba română şi-au predat reciproc

0
123
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

microcerc-profiProfesorii din Făgăraş şi din satele Ţării Făgăraşului s-au întâlnit marţi, 23 februarie la Şcoala Generală numărul 2 în cadrul microcercurilor de engleză şi de limba română.

„La Şcoala Generală nr. 2 s-au întrunit astăzi două microcercuri, cel de engleză şi cel de limba şi literatura română. Au participat cadre didactice din toată zona Făgăraşului, inclusiv din Victoria. Profesorii au astfel ocazia să înveţe unii din experienţa celorlalţi“, ne-a spus Ion Negrilă, directorul Şcolii Generale nr. 2.
La microcercul de engleză au luat parte zeci de profesori din şcolile făgărăşene. Unul dintre punctele vizate la această adunare a fost un proiect din cadrul Programului ,,Leonardo Da Vinci”, la care au participat şi profesori de engleză din oraşul nostru. „Astăzi s-a prezentat proiectul la care 12 profesori din judeţul Braşov au participat anul trecut. Proiectul face parte din programul de învăţare pe tot parcursul vieţii, „Leonardo Da Vinci“ şi s-a finalizat cu o vizită a noastră la o şcoală particulară din Malta. Bineînţeles că am putut să avem un schimb de experienţă benefic atât pentru noi, cât şi pentru profesorii maltezi“, ne-a spus Daniela Savu, profesor de limba engleză la Şcoala Generală nr. 2

În cadrul microcercului de limba şi literatura română, discuţiile s-au purtat în jurul câtorva subiecte importante atât pentru profesori, cât şi pentru elevi. „Pe ordinea de zi am avut câteva materiale pe mai multe teme. Eu am prezentat un material legat de literatura populară şi importanţa studierii acesteia în gimnaziu. Doamna profesoară Gogea de la Şcoala Generală nr. 1 a prezentat un material legat de stilistică. Am mai discutat şi despre rezultatele obţinute la olimpiadele şcolare“, ne-a spus Iuliana Aldea, profesor de limba română.

Astfel de activităţi au loc periodic şi au ca scop schimbul de experienţă între cadrele didactice din zonă.
(Mihaela BĂRGĂOANU)

LĂSAȚI UN MESAJ