Profesorii au fost informaţi despre Compendiu

0
34
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html


 

Profesorii din Ţara Făgăraşului s-au întâlnit joi, 13 octombrie, la Colegiul Naţional „Radu Negru“. Aceştia au participat la o sesiune de informare privind proiectul Compendiu – „Dezvoltarea Competenţelor personalului didactic şi didactic auxiliar de conducere din sistemul de învăţământ preuniversitar“, proiect finanţat de Uniununea Europeană.

 

Singurul centru din judeţ cooptat în program

Colegiul Naţional „Radu Negru“ este singurul din judeţul Braşov care a fost cooptat în programul „Dezvoltarea competenţelor personalului didactic şi didactic auxiliar de conducere din sistemul de învăţământ preuniversitar“, alături de alte şase colegii naţionale din Bucureşti. Joi, 13 octombrie, directorii instituţiilor de învăţământ din Făgăraş şi nu numai au fost prezenţi la Colegiul „Radu Negru“ pentru a afla mai multe informaţii despre acest proiect.

„Este o sesiune de informare privind proiectul multiregional Compediu, pe care îl derulăm în judeţul Braşov în parteneriat cu alte şase colegii naţionale de prestigiu din România şi în parteneriat cu Casa Corpului Didactic din Braşov. Au fost invitaţi la această sesiune directori ai unităţilor de învăţământ din zona Făgăraş şi cadre didactice tocmai pentru a explica colegilor ce anume dorim să facem în perioada următoare“, a spus Vasilica Diaconu, inspector general şcolar adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov.

„Acest proiect este important pentru că în judeţul Braşov nu există decât două centre de informare pentru aceşti cursanţi, pentru colegii noştri. Unul aici, la Făgăraş, la Colegiul Naţional „Radu Negru“ şi unul la Casa Corpului Didactic din Braşov. Practic, toţi colegii din zona Făgăraş care vor dori să urmeze aceste cursuri vor veni aici, la colegiul nostru“, a spus Elena Micu, directorul Colegiului Naţional „Radu Negru“.

 

Dezvoltarea competenţelor didactice

Astfel, profesorii, dar şi directorii de şcoli din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului vor participa în perioada următoare la cursuri care au ca scop dezvoltarea competenţelor cadrelor didactice, dar şi îmbunătăţirea managementului şi calităţii programelor de formare continuă.

„În calitate de reprezentant legal al beneficiarului, Casa Corpului Didactic din Braşov, considerăm că acest program de formare realizat în cadrul proiectului Compendiu este extrem de util, mai ales în contextul aplicării legii educaţiei naţionale, un act normativ care schimbă fundamental tot ceea ce înseamnă legislaţie în cadrul domeniului educaţional. Cu alte cuvinte, cele 1144 cadre didactice, formate la nivel naţional, şi 160 de directori care sunt parte a grupului-ţintă sunt vectorii schimbării comunităţii educaţionale din România“, a spus Mihaela Popa, director la Casa Corpului Didactic Braşov.

Proiectul este co-finanţat de Uniunea Europeană.

(Mihaela BĂRGĂOANU)

LĂSAȚI UN MESAJ